Nöje > livsstil

Träningstrender 2018

.

Det har gått några månader sedan nyår och sakta men säkert börjar de entusiastiska människorna som till en början hängde på gymmen dygnet runt att tröttna. Tillhör du en av dem kanske det är dags för lite ny inspiration så du kommer igång igen, eller varför inte testa på en ny träningsform?

Av: Redaktionen/Mimmi
Lästid: 3 minuter
22 Feb 2018

Vi guidar dig genom träningsdjungeln så du får reda på det allra trendigaste just nu och vet vad du ska spana efter! Du kan exempelvis träna spinning i 3D-dimension på vissa gym eller träna i en nattklubb.

Wearables

I takt med att tekniken går framåt i samhället hakar även träningsbranschen på i samma spår. Aktivitetsarmband, pulsklockor, smartwatch, actionkameror och GPS:er - urvalet är enormt brett och erbjuds av många väletablerade aktörer på marknaden. Med hjälp av dessa kan du enklare hålla koll på din hälsa och sätta personliga mål för träningen.

Virtual reality

I storstäder världen över har träningsformer i 3D-dimension exploderat, exempelvis inom spinning där du tränar framför en stor skärm i olika världar. Genom att befinna dig i en virtuell värld maximerar du träningen och får total inlevelse. Det är bara en tidsfråga innan dessa växer fram i Sverige.

Yoga

Få personer har väl missat “yogarevolutionen” och den fortsätter faktiskt att växa även detta år. Pass som power yoga, yogalates, bikram yoga och ashtanga är bara några exempel. Du hittar dessutom många böcker och videos på marknaden.

Träning med personlig tränare gruppvis

En del gym erbjuder PT i mindre grupper uppdelat efter behov, vilket ofta är mycket billigare än individuell personlig träning. Som ett extra plus i kanten inspireras och peppas du av de andra deltagarna i gruppen.

Danspass

Motionspass som “barre toning” där man tränar ben, rumpa, mage och armar vid en stång med hjälp av hantlar har blivit väldigt populära senaste tiden.

Vattengympa uppgraderas till vattenlöpning

Denna nya träningsform är väldigt snäll för kroppen då skaderisken är minimal. Passet går ut på att du rör dig i vattnet med ett flytbälte runt omkring dig. Det inleds med uppvärmning där instruktören samtidigt går igenom metodiken, därefter “springer” man intervaller med olika tidslängd. Övriga pass som också utövas i vatten just nu är spinning, yoga och tabata.

Nattklubbsträning

I denna moderna, spännande träningsform befinner du dig i en sal med “klubb”-musik spelandes. Ljuset släcks ner vilket är toppen för de som är obekväma med vad andra tycker och tänker om dem. Det är enkelt att verkligen fokusera på sig själv och sin egen träningsprestation.
Denna typ av träning har marknadsförts främst via bloggare och influencers. Den går att testa på i Stockholm men lär sprida sig över resten av landet så småningom.

SATS: Hiit the ground, PT bootcamp, The trip (immersive fitness) = cykling i 3D
Nordic Wellness: Toughest training
Friskis & Svettis: Step explode, roddpass, skivstång maxa, dans flow, dans crescendo, mind

Visste du att…?

Träning rekommenderas som medicin för behandlingspatienter.
Läkare och andra personer inom medicin- och friskvårdsbranschen har börjat lägga in fysisk aktivitet i behandlingsplaner för patienter. Speciellt inom psykisk ohälsa, vid depressionsliknande tillstånd är bevisningen stark för förbättrad hälsa.

Nu kanske du är intresserad av att hitta utbildningar och kurser inom idrott och sport?

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Starta en diskussion på Facebook eller kommentera!

Läs vårt onlinemagasin

Du kanske även skulle gilla