cady
Sponsrad

Utforska Europas städer som student? Tips på hur du reser billigare

Utforska Europa som student

Att resa på semester i Europa som student innebär ofta att behöva hålla sig till en begränsad budget. Samtidigt är det möjligt att med lite planering utforska många av Europas större städer med en lite mindre reskassa.

Det går även att hitta alternativ när du reser utan att tömma sparkassan helt. Ibland går det även att unna sig att gå på en musikal eller se lite större sportevenemang. Här får du sex tips på hur du kan planera resor även med en studentbudget.

1. Så här kan du resa billigare

Till lite större städer som Paris, Krakow, London eller Rom går det att hitta riktigt billiga flygbiljetter. Ett bra sätt är att använda olika jämförelsesidor eller gå direkt in på olika lågprisbolag.

Kan du vara flexibel med datum går det att spara tusenlappar. Ibland kan det även vara billigare att boka utresa och hemresa separat. Vill du besöka flera länder går det att kombinera tåg eller buss mellan olika länder som är billigare än flyget. Bokar du flygresa till en stad och hem från en annan går det ibland att göra fynd.

2. Hitta billiga biljetter till musikaler, konserter och sportevenemang

Att köpa biljetter lite större musikevenemang, musikaler eller sportevenemang kan tära på studentens tajta budget. Samtidigt är det långt ifrån omöjligt, exempelvis hello tickets har ett brett utbud av olika evenemang i många olika städer.

Det gör att en musikal eller teater i London är något som även studenten kan unna sig. Paris är också en stad som är känt för sina storslagna framträdande, bland annat Moulin Rouge Show. Missa inte att utforska möjligheterna att komma över lite billigare biljetter genom att förboka i god tid.

Kille som fotar den som fotar

3. Förboka utflykter och entrébiljetter

Reser du i högsäsong i Europa, framför allt sommartid kan du spara både tid och pengar genom att förboka utflykter. Det gäller också entrébiljetter till sevärdheter. Ibland kan det även finnas studentrabatter så kontrollera om du behöver något studentintyg i samband med bokning.

Några exempel på entrébiljetter du kan förboka är Vatikanen i Rom, till Louvren och Eiffeltornet i Paris, Alhambra i Granada och Madame Tussauds Museum i London. Det är även värt att lägga lite tid på att utforska olika erbjudande på utflykter då det kan löna sig att vara ute i god tid.

4. Billigt boende under resan

Att hitta billigt boende i London, Paris eller Rom kan vara en rejäl utmaning men det går. Hostels har ibland rabatter för studenter. Vandrarhem och hostels är även bra sätt att lära känna människor från hela världen. Reser du ensam kan det även kännas tryggare än att bo själv en bit utanför city.

Ska ni resa flera tillsammans kan det även vara värt att utforska möjligheterna att hyra hela lägenheter. Ibland blir det billigare per person än hostel eller budgethotell. Dessutom kan ni laga mat själva vilket sparar pengar. I bland annat Tyskland är det billigt med kollektivtrafik då går det att bo lite utanför centrum vilket kan dra ned boendekostnaderna rejält.

5. Få ned matkostnaderna under resan

Att äta god mat och utforska olika matkulturer är en del resan. Vissa städer som Rom, Paris och London har många dyra restauranger men det finns budgetalternativ. Genom att försöka hålla dig ifrån de mest turisttäta gatorna går det att hitta lite billigare alternativ.

Hostels och vandrarhem har ibland kök, utnyttja då möjligheten att äta en stadig frukost innan du ger dig ut på äventyr. I många europeiska städer finns det luncherbjudanden och lunchen serveras relativt sen i förhållande till svenska tider. Då kan du prova det lokala köket till rimligare pris än kvällens à la carte-menyer.

6. Läs på om städerna

Det kan löna sig en hel del att läsa på om städerna. Inte bara för att veta vad som finns att göra utan lära känna olika kvarter. Stora städer som London, Paris, Rom och Berlin har vissa kvarter som är mer studentvänliga när det gäller budgeten.

Jämför även aktuella prisskillnader mellan städer innan du bestämmer resmål. Ibland är det lätt att få tag i billiga flygbiljetter men boende, mat och transporter är svårare att lösa. Att läsa på om säkerheten är också bra. De flesta av Europas städer är säkra men det kan finnas områden som nattetid kan vara bra att undvika.

Genom att läsa på går det att hitta billiga sätt att utforska staden med olika färdmedel. Du kan även hitta information om det går att låna eller hyra cykel, gratis aktiviteter och stadsvandringar. Glöm inte att ta med dig studentintyg och eventuellt studentkort.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Starta en diskussion på Facebook eller kommentera!

Läs vårt onlinemagasin