Nöje > livsstil

Vi testar appen - Dreams

Perfekta hjälpen för att nå din dröm!

Att spara pengar är inte alltid enkelt, knappast roligt heller för den delen. Men det finns vissa tips och tricks för att underlätta sparandet. Idag testar vi hur det fungerar med hjälp av appen Dreams!

Av: Redaktionen
Lästid: 3 minuter
26 Apr 2019

Att ha drömmar och mål är bra, det är det som får oss motiverade och gör livet roligare. Men många mål och drömmar kostar pengar, vilket kan vara svårt att lägga undan pengar för. Med Dreams kan du spara allt från 1:- till flera tusen om du så önskar.

Hur fungerar appen?

När du läser beskrivningen står det följande: Dreams är en sparapp som hjälper dig skippa onödiga utgifter och gör det lätt att lägga pengar på det som betyder något, dina drömmar!

Genom denna app kan du spara ensam, eller tillsammans med kompisar, till ett gemensamt sparmål. Du kan även få stöd och inspiration av spartips som gör det enkelt att hoppa över takeaway-kaffet och spara trettio kronor med ett sparmynt.
Eller så kan du automatiskt spara genom utmaningar och stående överföringar. Ge pengar mening, spara till dina drömmar!

Är det säkert?

När du laddar ner den är det första du får göra att välja om du vill logga in via Facebook eller manuellt. Under inloggningen får du också verifiera dig med hjälp av telefonnummer. Efter detta kopplar du ihop appen med ditt bankID, svarar på lite frågor och sedan ansluter du ditt kort. Detta gör du för att kunna spara pengar till dina drömmar.

När det kommer till säkerhet för dina pengar har Dreams ett samarbete med Ålandsbanken; dina pengar skyddas av den statliga insättningsgarantin. Dreams använder även samma slags säkerhetssystem och höga kryptering som storbankerna. Så du kan vara helt trygg!

När du är klarregistrerad är det bara att börja spara. Du bestämmer själv hur mycket du vill spara och på vilket sätt - spontant eller automatiskt, mycket eller lite åt gången. Sätt ett slutdatum för drömmen så hjälper vi dig nå dit du vill.

Vad tycker jag?

Det har blivit mycket roligare att spara med hjälp av Dreams. Nu kan jag med hjälp av appen se hur långt det är kvar innan mitt mål, hur mycket jag borde spara varje dag eller månad och kan dessutom få en påminnelse om att faktiskt lägga undan pengar! Appen är perfekt för personer som är som jag, lite lata, dåliga på att spara och på att sätta upp sparmål.

Med Dreams sparfunktion “Tjuven” har jag, sedan jag laddade ner den, lyckats spara över 4000:- utan att ha märkt att ett öre saknats. Tjuven fungerar som så att den drar allt från 1:- till 200:- i veckan och sätter in på den drömmen du valt.

Vill du ha fler tips på appar som hjälper dig spara mer pengar? Eller rentav bidra till välgörenhet? Kolla in ShopGun, som digitaliserar alla reklamblad och BIGHEART där vinsten av all reklam du ser skänks till välgörande ändamål.

Nu kanske du är intresserad av att hitta utbildningar och kurser inom ekonomi?

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Starta en diskussion på Facebook eller kommentera!

Läs vårt onlinemagasin

Du kanske även skulle gilla