Nöje > piraja testar

Vi testar appen - Go Frendly

Unsplash
Av: Felicia
Lästid: 2 minuter
2 Jun 2018

Som hyfsat nyinflyttad i Stockholm insåg jag snabbt skillnaderna. I Stockholm existerar inte spontanitet. Det visade sig allt svårare att få till spontana träffar med kompisar eftersom allt skulle planeras iallafall en vecka innan och jag är inte tjejen som gillar att planera var, när och hur jag ska träffa en person.

Förutom det så bor du och jag i lilla landet lagom

Att sätta sig bredvid en person på bussen när det finns lediga platser är uteslutet. Att gå fram till okänd person och börja prata såtillvida alkohol inte är inblandat är också uteslutet. Så vännerna du och jag har, har vi helt enkelt fått i skolan, när vi spelade sport som yngre eller på arbetsplatsen.

Appen för dig som vill hitta nya tjejkompisar

Det är Go Frendlys motto och riktar sig till vem som helst egentligen, som är ute efter nya bekantskaper. Grundarna vill utmana den svenska normen och få oss att mingla mer helt enkelt - och varför inte genom en app?

#lat #rödvin

Precis som på Tinder så skapar du på Go Frendly en profil där du får berätta ”din story”, ditt civilstånd, vad du träffas för (om det så är för att träna, käka popcorn och se film eller favoriten ”vad som helst bara du är glad!”). Du får även berätta hur långt du är beredd att åka för att skaffa nya vänner och hur ung/gammal din kompis kan vara. Förutom det kan du addera några väl valda hashtags, mina föll rätt snabbt på #lat #rödvin.

Jag ska erkänna att jag blev nervös. Att ”scouta” vänner och chatta utan att det känns som om man raggar var nytt. Men det är lugnt, du behöver inte swipea. Istället kan du spara en vän som du tycker låter intressant och skriva till vem som helst direkt, alltså utan att personen på andra sidan ska godkänna.

Och det tog inte lång tid förrän mitt första meddelande hade trillat in. En tjej skulle dra ihop ett gäng och dricka bubbel samma kväll. Här ska jag erkänna att jag faktiskt hade kunnat strunta i Eurovision Song Contest men mina nerver och mitt mod svek mig och jag valde att stanna hemma.

Förutom appen fixar GoFrendlys team mingel för tjejer i olika storstäder. Det kan vara allt från bokklubbsmingel till AW på en härlig takterass!

Ladda ner Gofrendly!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Starta en diskussion på Facebook eller kommentera!

Läs vårt onlinemagasin

Du kanske även skulle gilla