Nöje > livsstil

Vi testar appen - Min doktor

Appen som undrlätter och sparar tid!

"Skippa långa telefonköer, fulla väntrum och duma besökstider. Appen Min doktor finns för dig dygnet runt. Här träffar du din läkare online och får hjälp inom några timmar." Så beskrivs appen med korta drag på nätet. Men är den så bra som den låter? Det ska jag göra en utvärdering av idag.

Av: Redaktionen
Lästid: 3 minuter
5 Okt 2017

*Acne, magbesvär, halsont men ingen tid eller ork att gå till doktorn? Appen min doktor hjälper dig inom bara några timmar. Med hjälp av ditt egna bankID loggar du enkelt in och kan träffa en läkare. Barn och ungdomar under 20 år använder appen kostnadsfritt. För oss unga vuxna och vuxna upp till 85 år kostar ett besök lika mycket som hos en vanligt läkare. Du kan även här använda dig av ditt frikort precis som hos din vanliga läkare. En perfekt app för aktiva, stressade människor eller oss som lider av sjukhusskräck. *

Det finns flera anledningar som gör att vi skjut upp våra läkarbesök lite för länge. Man känner att tiden inte räcker till, studierna och jobb tar över. Orken att ta tag i problemen finns inte riktigt där. Eller så mår man alldeles för dåligt för att orka sig ut. Jag själv har en enorm rädsla för att gå till läkaren, vilket gör att jag undviker det i så stor utsträckning som möjligt. Men att inte uppsöka en läkare vid behov skadar mer än vad det gör nytta.

För två månader sedan sökte jag vård för min acne via appen - Min doktor. Jag fick börja hela mitt läkarbesök med att svara på korta enkla frågor om mitt besvär. Jag fick också skicka med bilder på min acne.

När frågorna om mina besvär var klara fick jag fylla i en hälsoprofil. Betalningen sker via kort eller faktura och efter det får du träffa din läkare.

Jag fick svar inom 2 timmar och redan samma eftermiddag hade jag fått ett recept utskrivet som bara var att hämta ut på närmaste apoteket.

Jag skulle säga att appen - Min doktor kommer blir min nya bästa vän vid enklare sjukdomsbesvär! Jag rekommenderar verkligen denna app för alla, stora som små.

Skulle det vara så att man inte får den hjälp man behöver kan läkaren du träffar skicka en remiss eller så kan du välja att avsluta ärendet och då dras inge pengar. Pengarna dras endast om du får hjälp! En annan bra funktion jag skulle säga appen har är att du kan chatta med din läkare hela 4 dygn efter att du fått hjälp.

***Här nedan listar jag tre fördelar och nackdelar med appen: ***

Fördelar

  • Du slipper långa telefonköer och fulla vänterum
  • Du behöver inte passa några tider, jobbet och skolan kan rulla på som vanligt.
  • Du kan få receptförnyelser och remiser skickade.

Nackdelar

  • Du måste ha ett mobilt bankID
  • De kan vara lite svårare att få hjälp med besvär som egentligen skulle behövas tittas på. Så som infektioner eller inflammationer.
  • Du behöver ta dig ut för att hämta recept på apoteket.

*Så undvik stressen, spara tid och slipp trängas på vårdcentralen! Appen - Min doktor finns för dig dygnet runt. *

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Starta en diskussion på Facebook eller kommentera!

Du kanske även skulle gilla