Studera > studentliv

10 Oktober - Världsdagen för psykisk hälsa

Ingen kan göra allt men tillsmmans kan vi göra något!

Ni har väll inte missat att det idag tisdagen 10 oktober är det världsdagen för psykisk hälsa. En viktig dag att lägga på minnet… Varje år drabbas flera och flera utav psykisk ohälsa, och det är dags att vi gör något åt det.

Av Redaktionen, 10 Oct, 2017

10 Oktober, dagen då vi uppmärksammar psykisk hälsa lite extra. Dagen vi alla borde lägga på minnet. Att siffrorna inom psykos ohälsa stiger och sjukdomen blir vanligare är sen innan känt…

*FN:s Världshäls*oorganisation WHO menar att psykisk ohälsa är en utav den största och snabb växande sjukdomarna. I Sverige har tre av fyra personer egen erfarenhet eller erfarenhet av någon närstående som lever med psykisk ohälsa. Socialstyrelsen beräknar att mellan 20 och 40 procent av Sveriges befolkning lever med psykisk ohälsa. Samt att 10-15 procent behöva psykiatrisk behandling.

Att våga prata om psykisk hälsa är något vi måste blir bättre på. För att kunna öka kunskapen och få fördjupad förståelse för våra olikheter. Det är viktigt att visa att man inte alltid mår bra. Speciellt i de mediesamhälle vi lever i idag. Allt är inte glitter och glamour även fast det ser så ut. Jag brukar förställa mig media som ett resultat utav mitt arbete. Media är min färdiga produkt. Men allt arbete bakom är det ingen som ser.

Tänk dig hur mycket arbete det krävs inför att skriva en uppsats. Du måste söka upp information, fördela ut de relevanta, skriva ner och rätta till din text. Redan här är det timmar arbete som ingen ser. Precis så är det med våra sociala medier. Timmar arbete…

Ingen människa kan göra allt men tillsammans kan vi göra något. Så idag vill vi på studentmedia uppmärksamma och öka dagens medvetenhet. Vi vill ge en extra tanka till alla drabbade men också alla som står en drabbad nära. För ingen ska behöva må dåligt! Vi alla är perfekta som vi är och den talang du besitter har ingen annan. Det gällare bara att du hitta din talang och du kommer då kunna göra stordåd. Så ta allt du ser på sociala medier med en nypa salt och glöm inte bort att du är bra precis som du är!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Starta en diskussion på Facebook eller kommentera!

Läs vårat onlinemagasin

Du kanske även skulle gilla