Studera > studieval

10 Utbildningar för dig som är kreativt lagd

Kreativa utbildningar
Av: Redaktionen
Lästid: 3 minuter
15 Apr 2021

Älskar du att skapa? Har du alltid massa idéer som du vill testa? Låt kreativiteten flöda på jobbet genom att utbilda dig inom något av områdena som vi listat. Här är en topplista på 10 utbildningar som passar dig som vill jobba med ett kreativt yrke. Kanske på scenen, bakom kameran eller som designer av något slag?

1. Grundkurs i praktisk journalistik – Poppius

Som journalist jobbar du dagligen med din kreativitet både i text och muntligt. Du får uppdrag där uppgiften kan vara allt från att skriva, intervjua och göra research till att göra tv eller webb-tv. Yrket är väldigt brett, men du måste vara kreativt lagd för att hänga med i svängarna.

Grundkurs i praktisk journalistik – Poppius

2. Nagelutbildning för nybörjare – Bio Sculpture Scandinavia

En uppgift som nagelteknolog är att skapa fantastiska naglar med vacker design! Blir det vackra franska manikyrer eller färgglada naglar med mönster och stenar? Bara du sätter gränserna för hur fantastisk en nageldesign kan bli!

3. Airbrush Makeup Artist – Nordic Stars of Beauty

Glöm vanligt smink. Airbrush make up är här för att stanna. Som Airbrush Makeup Artist använder du inga sminkborstar alls – du sminkar med en liten airbrushmaskin! Resultatet är tunnare och mer exakt än både flytande- och mineralsmink.

4. Internationell designer inom textil/mode/funktion – Nordiska Textilakademin

Vill du uttrycka din personliga stil och formspråk i ditt yrke är en designerutbildning som klippt och skuren för dig! Du får öva på olika formgivningstekniker och som färdig designer skapar du plagg eller skor utifrån din egen kreativitet, hur häftigt?

Internationell designer inom textil/mode/funktion – Nordiska Textilakademin

5. Certifierad Inredare och Diplomerad Homestylist – Inredningsakademin Stockholm

Med ett öga för detaljer så kommer du vara grym som certifierad inredare. Färg och form tilltalar dig och du har koll på hur du mixar och matchar. Som homestylist stylar du andras hem utifrån deras önskemål och dina egna idéer. Låt fantasin flöda!

6. Kurs Storytelling – Filma din berättelse – Cecilia Granquist

Vill du i ditt arbete använda film i din kommunikation på sociala media? Målgruppen för denna kurs är ett företag/grupp av småföretagare som vill börja använda film mer i sin kommunikation på sociala media, så som LinkedIn och Facebook. Det är svårt att nå ut med sitt budskap i bruset och då är det viktigt att ”sticka ut”, film och storytelling är en oslagbar kombination. Vem vill inte höra en bra historia?

7. Facebook & Instagram Ads – grundkurs – TopVisible

Att jobba med marknadsföring och digitala medier kräver skills i teknik, absolut, men glöm inte att du också måste vara haj på bildspråk och copy (texten i annonserna). Gå en grundkurs och få hjälp att använda din kreativitet på rätt sätt i sociala medier.

Facebook & Instagram Ads – grundkurs – TopVisible

8. Communication Design – Berghs School of Communication

Som visuell kommunikatör behöver du kunna kanalisera din kreativitet på olika sätt. Grafisk design, motion design och typografi hör till områdena du får koll på med denna utbildning. Språk och bildspråk spelar stor roll i marknadsföring, hur uttrycker du dig?

9. Improvisationsteater – Improvisationsstudion

Vill du jobba som skådespelare är det bra att börja med improvisation. De bästa filmscenerna blir oftast bäst när skådespelaren improviserar. Testa hur långt du vågar gå och bli modigare som individ. Den kreativa delen av hjärnan får jobba på högvarv under dessa kurstillfällen.

10. Musikalteater – Artistique

Kan du sjunga också? Fantastiskt! Slå ihop teatern med musik och du blir musikalartist. Visst har man ett manus att följa under musikalen men för att skapa det där lilla extra i en show krävs oftast en god del kreativitet.

Musikalteater – Artistique

Källa: studier.se

Läs även:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Starta en diskussion på Facebook eller kommentera!

Läs vårt onlinemagasin

Du kanske även skulle gilla