Studera > studentliv

13 känslor du som student känner igen

Livet är en bergochdalbana.

Att studera kan ta fram många känslor. Humören går upp och ner som en bergochdalbana från toppen till botten. Så vi har idag tagit fram 13 känslor du garanterat känner igen som student. Både på gott och ont!

Av: Redaktionen
Lästid: 2 minuter
24 Sep 2017

Hur många punkter känner du som student igen dig i?

Har du kanske upplevt alla?

1. Paniken: Som du får när kompisen säger att uppgiften skulle vara inlämnad kl12 på dagen och inte 12 på natten.

2. Pinsamma tystnaden: Som uppstår när du förstår att personen du hånglade med kvällen innan ska läsa samma kurs som dig.

3. Lyckan: Du känner när csn pengarna äntligen kommer in på kontot.

4. Skadeglädjen: Du får när du inser att kompisen betalat mer än dig under en utekväll.

5. Glädjen: Som uppstår när du inser att det är rea eller utförsäljning i butikerna.

6. Tacksamheten: För den akademiska kvarten.. Hur många gånger har den inte räddat dig? När du försovit dig men sen kommer på att även fast det står 08.00 på schemat. Har inte lektionen startat förrän 08,15. Men gör det inte som en vana .. Det är ändå lika pinsamt att komma sent.

7. Glädje: När du blir bjuden på mat och kan skippa makaronerna och ketchupen.

8. Obehaget: När man tagit fel klassrum. Så man får lossas att det är rätt tills läraren inte ser och du kan smiter ut.

9. Glädjen: Grattis saker är något av det bästa! När något random företag kommer till universitetet och delar ut pennor, karameller, kaffe, bullar.. Ja allt som egentligen skulle kosta pengar.

10. Lyckan: När du upptäcker gratismånaderna. Nu behöver du inte lägga ner pengar på ett konto utan man byta gratis mellan alla olika företag.

11. Lättnaden: När du skrivet en uppsats men inte känns att den är tillräckligt lång… Tills du inser att du glömt 1.5 punktera radavstånd! Helt plötsligt blir de 2 sidorna du skrivit 4 sidor.

12. Besvikelsen: Du tror att du fått med allt inför provet och struntar i att läsa boken. Men sen visar det sig att läraren bara gått igenom halva provet..

13. Dumförklarad: När läraren säger ”Det här kommer på tentan så det är bäst att ni förstår den här informationen, för att verkligen se till att ni förstår detta så säger jag det en gång till… Det kommer på tentan”

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Starta en diskussion på Facebook eller kommentera!

Läs vårt onlinemagasin

Du kanske även skulle gilla