Studera > studieval

3 drömjobb från film och TV och så kan man få dem

Drömmer du om att arbeta som advokat, PR-konsult eller författare? Få inspiration från karaktärer i Suits, Sex and the City och Eat Pray Love. Vi berättar om 3 coola jobb från film och serier och vilken utbildning du ska satsa på för att nå dit.

Av: Alexandra Holm
Lästid: 2 minuter
12 Jun 2015
Olika drömjobb ifrån TV och film

Advokat, Harvey Spector i Suits

I TV serien Suits får vi följa Harvey Spector, en av Manhattans mest framgångsrika advokater. När Harvey blir befordrad till senior partner och ska anställa en biträdande jurist hittar han av en slump Mike Ross. Imponerad av Mikes fotografiska minne och grymma juridiska kunskaper, väljer Harvey att anställa Mike trots att han saknar juristexamen. I Suits får vi följa med på deras resa inom juridikens värld på en av New Yorks främsta advokatbyråer.

Läs mer om att arbeta som Advokat och Jurist.

PR-konsult, Samantha Jones i Sex and the City

Samantha Jones var en av huvudkaraktärerna i den omåttligt populära TV-serien Sex and city. Förutom att vara en härlig karaktär som inte bad om ursäkt för sin sexuella frigjordhet, hade Samantha en framgångsrik karriär inom PR och ägde sin egen PR-byrå.

Låter PR-konsult som ett yrke för dig? Här kan du läsa mer om hur man utbildar sig till och arbetar som PR-konsult

Författare, Elizabeth Gillbert i Eat Pray Love

Julia Roberts spelar bästsäljande författaren Elizabeth Gillbert i Eat Pray Love. I filmen får vi följa Elizabeth som åker iväg på en jorden runt resa för att komma över en jobbig skilsmässa. Eftersom hon är författare skriver hon om sin själsliga resa i länder som Italien, Indien och Bali.

Att få betalt för att resa jorden runt och skriva om hur man upptäcker sig själv genom god mat, yoga och sol låter definitivt som ett helt okej jobb.

Har du en passion för att skriva och drömmer om att bli författare? Här kan du läsa mer om att utbilda sig till och arbeta som Författare.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Starta en diskussion på Facebook eller kommentera!

Läs vårt onlinemagasin

Du kanske även skulle gilla