cady
Sponsrad

5 anledningar att välja sjuksköterskeutbildningen vid Röda Korsets Högskola

Röda Korsets Högskola
Av: Röda Korsets Högskola
Lästid: 2 minuter
9 Sep 2021

I Stockholm finns flera högskolor som erbjuder sjuksköterskeutbildningar – alla med olika profiler. Men vilken passar dig bäst? Här är fem skäl till varför utbildningen vid Röda Korsets Högskola kan vara svaret på den frågan.

1. Lång erfarenhet och hög kvalitet

Ända sedan starten 1867 har Röda Korsets Högskola utbildat sjuksköterskor med kompetens och beredskap för globalt arbete. Här får du som student en internationellt användbar utbildning för arbete som sjuksköterska både i Sverige och i andra länder. Efter examen är Röda Korsets Högskolas sjuksköterskor mycket eftertraktade och gör avtryck på arbetsmarknaden.

Läs mer om Röda Korsets spännande historia

Röda Korsets Högskola

2. Att utbilda sjuksköterskor är vårt fokus

Röda korsets Högskola specialiserar sig på att utbilda just sjuksköterskor och specialistsjuksköterskor. Det är vårt hundraprocentiga fokus. Hos oss studerar cirka 850 studenter och varje termin påbörjar 115 studenter sina sjuksköterskestudier i grundutbildningen och cirka 100 i specialistutbildning på avancerad nivå vid högskolan. Stämningen är familjär med en inkluderande studie- och arbetsmiljö.

3. Global omvårdnad som profil

Lokala och globala perspektiv integreras som en strimma i utbildningarnas alla programkurser. Högskolan verkar enligt samma värdegrund och uppförandekod som Svenska Röda Korset – med särskilt fokus på humanitet, opartiskhet och neutralitet. Dessa principer innebär att förhindra och lindra mänskligt lidande, skydda liv och hälsa samt att värna om respekten för människovärdet

Röda Korsets Högskola

4. Verksamhetsintegrerat lärande och internationella samarbeten

En tredjedel av utbildningen består av verksamhetsförlagd undervisning (VFU), klinisk praktik och klinisk färdighetsträning. Du kan även bedriva delar av dina studier utomlands, såväl teoretiska kurser som VFU. Vi har avtal direkt med partnerlärosäten samt deltar i större utbytesprogram såsom Erasmus+, Linnaeus-Palme och Minor Field Studies.

Läs om Julias pratik i Japan och andra studenters internationella utbyten

5. Moderna lokaler med den senaste tekniken

Röda Korsets högskola är beläget i nybyggda lokaler i Technology for Health-huset på Campus Flemingsberg. Här finns ett tvärvetenskapligt campus med flera högskolor, ett universitetssjukhus och ett växande företagskluster av framtidsforskning. Föreläsningar hålls i moderna undervisningslokaler – självklart med den senaste tekniken. Utbildningen är uppbyggd med moderna pedagogiska metoder och i utbildningen använder vi oss av en digital lärplattform.

Röda Korsets Högskola

Läs mer om Röda Korsets utbildningar

Sjuksköterskeprogrammet

Specialistsjuksköterskeprogram, infektionssjukvård

Specialistsjuksköterskeprogram, intensivvård

Specialistsjuksköterskeprogram, psykiatrisk vård

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Starta en diskussion på Facebook eller kommentera!

Läs vårt onlinemagasin

Du kanske även skulle gilla