cady
Studera > tenta

5 sätt att hålla sig frisk under tentaveckorna

Håll dig frisk under tentaveckorna
Av: Jonnah Stark
Lästid: 2 minuter
6 Okt 2022

Det är tentaveckor, vilket innebär att stressnivån är hög. Tentor kan vara tuffa, men de behöver inte vara skadliga för din hälsa. Här är fem tips som hjälper dig att hålla dig frisk under tentaveckorna.

kille som har ont i huvudet framför datorn

1. Få tillräckligt med sömn

När du är helt slut är det mer sannolikt att du blir sjuk. Se till att du får minst 7-8 timmars sömn varje natt.

2. Ät hälsosamt

En hälsosam kost hjälper din kropp att fungera på bästa sätt. Undvik sockerhaltiga mellanmål och energidrycker - de kan ge dig en snabb boost, men du kraschar lika snabbt. Håll dig till hälsosam mat som ger dig hållbar energi under hela dagen.

3. Träna

Motion frigör endorfiner, som har humörhöjande effekter. Även en promenad på bara 30 minuter kan hjälpa till att lindra stress och förbättra ditt fokus.

4. Ta pauser

Försök inte studera i timmar i sträck utan att ta en paus. Ställ dig upp och sträck på benen, ta en snabb promenad eller gå bara bort från skrivbordet i några minuter. Varje liten bit hjälper!

5. Prata med någon

Ibland är det bästa sättet att hantera stress att prata med någon om det. Prata med en vän, en familjemedlem eller till och med en rådgivare om du känner dig överväldigad. Att bara få saker och ting ur bröstet kan hjälpa dig att må bättre och förbereda dig på att ta itu med resten av tentamensveckan

Detta är bara några sätt att hjälpa dig att hålla dig frisk under tentaveckorna. Kom ihåg att det är viktigt att ta hand om dig själv så att du kan göra ditt bästa på tentorna!

Läs även:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Starta en diskussion på Facebook eller kommentera!

Läs vårt onlinemagasin