cady
Studera > studentliv

6 grymma appar för produktiva studier

Hur apparna ser ut i din telefon

Studietiden kan vara utmanande och tempot är ibland högt, sedan tar även fritid och annat vid sidan av studierna upp tid och energi. Det gäller att vara strukturerad, full av energi och ta till alla bra hjälpmedel man kan.

Av: Joakim Johansson
Lästid: 6 minuter
12 Sep 2017

Studietiden kan vara utmanande och tempot är ibland högt, sedan tar även fritid och annat vid sidan av studierna upp tid och energi. Det gäller att vara strukturerad, full av energi och ta till alla bra hjälpmedel man kan.

I texten nedan kommer jag att tipsa om 6 stycken grymt bra appar för en enklare och mer produktiv studietid, några av dessa appar råkar även vara personliga favoriter till mig. Apparna nedan hjälper dig dels med att vara en mer strukturerad och påläst student men även en piggare, gladare och mer fokuserad sådan. Något som såklart är minst lika viktigt.

Låt oss nu titta närmare på dessa appar! Först ut är Google Keep.

Google Keep – Smartare anteckningar och påminnelser

Google Keep är en app för anteckningar och påminnelser och en väldigt bra sådan.

Att anteckna i Keep är en fröjd. Förutom text lägger du enkelt in bilder, ljudspår, checklistor eller egna teckningar i dina anteckningar. Du sorterar enkelt all din information med hjälp av smidiga etiketter och färgkoder. Om du mot förmoden endå inte skulle finna en gammal (men kanske viktig) anteckning så söker du enkelt efter den i sökfältet.

Med Keep kommer du åt dina anteckningar från alla dina enheter och allt sparas i Googles moln. Du kan även dela med dig av anteckningar till andra och låta andra användare av Keep redigera och lägga till information i utvalda anteckningar. Ett väldigt smidigt sätt att sammarbete på.

Påminnelser med appen fungerar som så att du gör en vanlig anteckning i appen och helt enkelt ställer in en påminnelse på den. Såklart kan du även lägga till bilder och annat till dina påminnelser.

Du behöver ett Googlekonto för att använda dig av appen och om du mot förmoden inte har det så skaffar du gratis ett genom att klicka här.

Pris: Gratis

Android: Här!

Ios: Här!

Google Översätt – Bättre än någonsin

I dessa tider är engelskan en större del av vår vardag än någonsin tidigare och såklart även av våra studier.

Google Översätt har funnits till länge men är nu bättre än någonsin och just appen är riktigt bra.

Du kan välja mellan att skriva in texten du vill översätta, ta kort på en text, skriva för hand eller tala in orden och det hela fungerar riktigt bra. Att tala in orden är speciellt smidigt!

Det går även att ladda ner ordboken för att kunna översätta ord (exempelvis mellan svenska och engelska) även om man inte har tillgång till internet. Den svensk-engelska ordboken ligger på 30 MB och går fort att ladda ner.

Även här behöver ett Googlekonto för att använda dig av appen och om du mot förmoden inte har det så skaffar du gratis ett genom att klicka här.

Pris: Gratis

Android: Här!

Ios: Här!

Wikipedia – Reklamfri information

Det gäller att vara påläst inom många olika ämnen och snabbt finna nya information när man behöver det och med det sagt så är Wikipedia din bästa vän.

Med appen är informationen alltid nära till hands och Wikipedia är som alltid fri från reklam och låter en fokusera på informationen man skall ta till sig och inget annat.

Med appen sparar du enkelt artiklar i en läslista om du vill läsa dessa senare och du kan se över din historik för att ha stenkoll på all information du tagit till dig.

Wikipedia är helt enkelt ett måste i din app-arsenal!

Pris: Gratis

Android: Här!

Ios: Här!

Blåljusfilter – Skydda dina ögon och din sömn

När vi pluggar kan det bli extra många timmar framför datorer och telefoner vilket kan leda till trötta ögon och dålig sömn.

Skärmarna från våra enheter utsöndrar nämligen blått ljus och att utsättas för detta ljus i för stora mängder och på fel tidpunkter (kvällen/natten) är förknippat med hälsoproblem. Dels kan det vara ansträngande för ögonen och dels kan kan få problem med att somna in på kvällen samt att få en god och djup sömn under natten.

Lösningen är att slå på ett blåljusfilter på telefonen som blockerar det blåa ljuset och gör din skärm lite dovare. Detta gör du på iPhone via den inbyggda funktionen Night Shift (Nattläge) och på en Android-telefon kan du ladda hem en appen Blåljustiler.

Bonstips! Till datorn kan du ladda ner programmet F.lux

Nu kan du förhoppningsvis plugga så mycket du behöver framför datorn eller telefonen och endå få en god natts sömn och irritations-fria ögon.

Pris: Gratis

Android: Här!

Ios: Inbyggt via funktionen Night Shift

Dator: Här!

Headspace – Meditationsapp för att stilla ditt sinne och göra plats för ny kunskap

Att meditera kan kanske vara det absolut bästa hjälpmedlet för att studera mer effektivt och ta till sig ny information! Varför? Helt enkelt för att det inte spelar någon roll hur bra information man har tillgång till eller hur många timmar man studerar om man endå inte är klar i bollen, fokuserad och kan ta till sig det man läser. Inte konstigare än så egentligen.

Utöver att prestera bättre i skolan mår många också bättre av meditation i största allmänhet och en app som hjälpmedel kan vara en bra idé, speciellt för en som är nybörjare. Appen Headspace är gratis att ladda ner och i gratiskontot ingår baspaketet vilket består av 10 stycken guidade meditationer. Väl värt att prova på!

Jag har för övrigt skrivit ett gediget inlägg på AppFokus.se om appar för meditation och där tipsar jag om 5 olika varianter för er som är intresserade!

Pris: Baspaket är gratis.

Android: Här! 

Ios: Här!

Noisli – Djupare avslappning och bättre fokus med härliga bakgrundsljud

Noisli är för mig en ny app som jag precis har upptäckt. Appen fungerar som så att du kan ställa in harmoniska bakgrundsljud i form av fågelkvitter och annat för att kunna fokusera bättre eller bara slappna av.

Är det helt tyst men du fördrar (och presterar bättre) med ett härligt ljud i bakgrunden när du pluggar? Ta då fram Noisli och välj ett ljud eller en kombination av ljud som passar just dig!

Störs du av oljud och oväsen men behöver kunna fokusera på dina studier? Ta fram Noisli och dränk oljuden med ditt eget val av harmoniska ljud från appen.

Appen kostar ca 20 kr men webb-versionen är gratis. Testa på den https://www.noisli.com/.

Pris: Webb-versionen är gratis, appen kostar ca 20 kr.

Android: Här

Ios: Här! 

Det var alla app-tips för nu! Dela gärna med er av era bästa appar för studier i kommentarerna nedan och lycka till med pluggandet!

Följande text är skriven av Joakim Johansson på AppFokus.se  – För er som är intresserade av tips på grymma appar besök gärna www.appfokus.se

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Starta en diskussion på Facebook eller kommentera!

Du kanske även skulle gilla