cady
Studera > motivation

7 tips för att öka motivationen inför höstterminen

Öka motivationen

Än är inte sommaren slut, även om det just nu känns lite så. Men vi närmar oss augusti, och i slutet av augusti eller i början på september startar höstterminen hos de flesta skolor. Det kanske inte är något du egentligen vill tänka på just nu, det är ju ändå en månad kvar. Kanske ger det dig till och med lite ångest? Då ska du fortsätta läsa om mina tips för att öka motivationen inför höstterminen!

Jag försöker alltid att se en terminsstart som en nystart, oavsett om det är termin nummer 1, 2 eller 7. En nystart ger ofta känslan av att det finns chans till förbättring och nya möjligheter, vilket också ökar motivationen. Här kommer mina 7 bästa tips!

  1. Nya anteckningsböcker och pennor. Att ha en tom bok att skriva i känns för många som en riktig nystart – och att ha snygga anteckningsböcker och pennor kan ge lite extra glädje i vardagen sen.
  2. Kolla in kommande kurslitteratur redan nu och förbered dig. Kanske kan du redan nu börja läsa lite, eller bara kolla in hur böckerna är strukturerade så att det är lättare för dig att komma in i dem senare. Guldläge till att få lite försprång!
  3. Kolla upp andra som gått din utbildning tidigare, vad gör de idag? Kanske behöver du påminnas om varför du går den utbildningen du går för att öka motivationen och glädjen igen.
  4. Kolla om du kan hitta andra som ska börja samma utbildning (om du ska påbörja en ny utbildning). Du kan t.ex. skriva i olika Facebookgrupper som rör utbildning eller skola och fråga om det är några där som ska gå samma utbildning. Kanske har din skola en egen Facebookgrupp redan? På så sätt kan du redan nu lära känna klasskompisarna – även om det bara blir online.
  5. Ta hand om din hälsa! Kanske har du unnat dig en hel del i sommar (vilket du definitivt varit värd!) men nu är det en bra tid att börja äta bättre och röra dig mer så att du är pigg och alert när skolan sätter igång. Det är till stora fördelar för inlärningsförmågan när kroppen mår bra.
  6. Visualisera hur mysigt det kommer bli att sitta och plugga invirad i en mysig filt, en kopp té/kaffe framför dig och kanske lite ljus tända medan du pluggar i höst.
  7. Lyssna på motiverande tal! På Spotify finns Fearless Motivation, låtar/ljudfiler som ska öka motivationen. Kan fungera till både plugg, jobb eller träning.

Har du ännu inte sökt en utbildning så finns det flera kvar att söka på www.utbildningssidan.se

Läs mer om motivation:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Starta en diskussion på Facebook eller kommentera!

Läs vårt onlinemagasin

Du kanske även skulle gilla