Studera > utlandsstudier

Åk på en unik volontärresa med GOEXPLORE

Dina arbetsuppgifter varierar och kan vara allt från att identifier och lära sig om naturen i området, samtidigt som du då tar del av det äkta Afrika

Har du alltid drömt om att få vara riktigt nära den afrikanska vildmarken och samtidigt göra en bra sak för djuren? På en volontärresa kan det bli verklighet för dig.

Av: Redaktionen
Lästid: 3 minuter
13 Maj 2017

Undervisa munkar i Laos. Dyk och forskningsexpedition på Fiji. Hjälp elefanter i Thailand eller åk till regnskogen i Costa Rica.

Har du drömt om att få vara ett med naturen? Att höra och se vilda djur bara någon meter från dig i ditt tält på natten? Att lära känna Afrika för vad det är? På en volontärresa I Afrika på en safari lodge får du verkligen insyn i de vilda djurens liv.

MED GOXPLORE TILL EXEMPEL KAN DU ÅKA TILL MODISA I BOTSWANA

Dina arbetsuppgifter varierar och kan vara allt från att identifier och lära sig om naturen i området, samtidigt som du då tar del av det äkta Afrika. Studera djuren på nära håll i sin rätta miljö och få möjlighet att ta otroliga bilder. Andra dagar kan handla om att ta hand om djuren som lever i inhägnaderna. Arbetsuppgifterna är allt ifrån Fence Patrol, till att mata fullvuxna lejon, leoparder och geparder. En viktig del av projektet er att beskydda rovdjuren från tjuvskyttar och av farmare som skjuter dem när rovdjuren attackerar deras boskap. Därför försöker projektet fånga in dem för att förhindra detta och låta djuren leva i trygga miljöer i stora inhägnader vid Kalahari Game Reserv.

BUSH WALK

Istället för att uppleva Bushen i en safaribil som de flesta turister gör kommer du att göra det genom att gå i det vilda och komma nära antiloper, zebror, gnuer, giraffer och många andra djur. Under varje bushwalk kommer guiden att berätta intressanta fakta om naturen, visa olika djurspår och ge dig idéer på vad du måste se upp med i den miljö du befinner dig i. Att vandra omkring I Kalahari med vilda djur runtomkring dig är en otrolig upplevelse.

SLEEP OUT

Här går du från gården på eftermiddagen till någonstans i området där du får lära dig hur man väljer ut ett säkert ställe att sova. Gruppen samlar ved och lär sig hur man gör upp en eld genom det som finns runtomkring dig. När middagen är är färdig och uppäten kring elden kommer du att få lära dig hur man använder sig utav natthimlen för att finna djur i mörkret. Alla går och lägger sig samtidigt men varje grupp har en timmes nattvak med en utav ledarna på projektet. Elden och nattvaken skapar en trygg miljö och du kan njuta utav natten utan att känna rädsla för din omgivning. Morgonen därpå får du lära dig hur du städar upp efter att ha sovit en natt ute och en skön promenad tillbaka till projektet. Annat som ofta ingår är spårning, utfordring och vildmarksorientering.

Upplevelsen startade nästan varje morgon med Kudus och Antiloper rätt bredvid våra tält. Vi fick till och med en struts till granne. En upplevelse för livet. Jag ska tillbaka igen :)

PER // MODISA

   Passar för   Från 18 år

Kvalifikationer    Ingen förkunskap krävs

     Längd    2 veckor till 12 veckor

  Ankomstplats   Maun International Airport

Antal deltagare    Max 20

 Borde beställas   Minst 2 månader i förväg

www.goxplore.se

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Starta en diskussion på Facebook eller kommentera!

Du kanske även skulle gilla