SHEIN
Sponsrad

Är du intresserad av naturvetenskap och matematik och vill jobba inom vården?

Sahlgrenska akademin vid Göteborgs universitet
Av: Sahlgrenska akademin vid Göteborgs universitet
Lästid: 3 minuter
24 Mar 2022

Är du intresserad av naturvetenskap och matematik och vill jobba inom vården?
Då har vi på Sahlgrenska akademin vid Göteborgs universitet utbildningen för dig!

tabletter på platt yta

Apotekarprogrammet

Vill du använda ditt naturvetenskapliga intresse för att hjälpa människor genom att förbättra tillgången på, och användningen av, läkemedel. Då är Apotekarprogrammet för dig. Lärare från många olika discipliner såsom akademin, läkemedelsindustrin, apotek och sjukhus, skapar goda förutsättningar för att ge dig de breda såväl som djupa kunskaper som behövs för att du ska kunna bli samhällets läkemedelsexpert. Stor vikt läggs vid förståelse av de biologiska och biokemiska förlopp som läkemedel påverkar och som har inverkan på läkemedels funktion. Du kommer att läsa kurser inom ämnesområdena kemi och molekylärbiologi, kemiteknik, biomedicin, fysiologi samt farmakologi och farmaci. Under utbildningen får du göra sammanlagt sex månaders verksamhetsförlagd utbildning (VFU) på apotek. Utbildningen leder till en apotekarexamen och du kan ansöka om legitimation hos Socialstyrelsen. Som apotekare är det lätt att få arbete efter avslutade studier.

tre sköterskor framför datorn

Röntgensjuksköterskeprogrammet

Röntgensjuksköterskeprogrammet passar dig som vill kombinera teknik med vård och möten med människor. Utbildningen fokuserar på ämnet radiografi som är ett kunskapsområde där omvårdnad möter strålningsfysik och medicin. Teoretisk undervisning varvas med verksamhetsförlagd utbildning (VFU) inom hälso-och sjukvård. Under din VFU ges möjlighet till såväl patientrelaterat arbete som reflektion och kunskapssökande. Du får utvecklas i din kunskap och förmåga att arbeta i team med övrig vård- och omsorgspersonal. Som röntgensjuksköterska axlar du ett stort ansvar då du genomför undersökningar av hög kvalitet, arbetar med många olika metoder och har en nyckelroll vid utredning och diagnostik av olika sjukdomar. Utbildningen leder till en yrkesexamen och efter att examenskraven är uppfyllda kan du ansöka om legitimation som röntgensjuksköterska hos Socialstyrelsen. Det gäller att hänga med i en stimulerande och snabb teknisk utveckling!

två sjukhusfysiker med en prototyp av människans kropp

Sjukhusfysikerprogrammet

Om du är intresserad av fysik, matematik, biologi och medicin då är Sjukhusfysikerprogrammet för dig. Du blir expert på strålning och hur den påverkar människor. Under utbildningen får du unika kunskaper och färdigheter i gränslandet mellan fysik, matematik och medicin som ger dig mycket goda möjligheter till ett stimulerande och meningsfullt arbete efter utbildningen. Utbildningen innehåller både teoretiska studier och laborationsarbete. Sjukhusfysikerprogrammet är omväxlande och mångsidigt och ger dig ett unikt, tvärvetenskapligt perspektiv. Studierna genomförs både på Sahlgrenska akademin och Naturvetenskapliga fakulteten, Campus Johanneberg. Efter utbildningen får du en sjukhusfysikerexamen på mastersnivå och kan ansöka om legitimation hos Socialstyrelsen.

Sahlgrenska akademin vid Göteborgs universitet är den medicinska fakulteten. Vi forskar och utbildar i medicin, odontologi och vårdvetenskap – alltid nära den praktiska vården. Vid Sahlgrenska akademin utbildar du dig till en eftertraktad vårdexpert och med en examen härifrån gör du skillnad i människors liv.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Starta en diskussion på Facebook eller kommentera!

Läs vårt onlinemagasin

Du kanske även skulle gilla