Studera > studentliv

Back to school tips

Vad är ditt bästa tips?

Tycker du att det är tråkigt att plugga? Eller tycker du att det är jobbigt att hålla tal för klassen? Idag har vi samlat lite tips och trix för att underlätta och göra studierna både lättare och roligare.

Av Redaktionen, 11 Jan, 2018

För många har nu vårterminen dragit igång. En termin som precis som alla andra terminer kommer bestå av läxor och lektioner. En del av oss har längtat och andra har ingen motivation alls. Så vi tänkte idag ge er lite pluggtips. Både för de som har motivation men även för de som behöver ny motivation och inspiration

Tips 1, För att lära dig nya ord och glosor
När det gäller att plugga glosor kan ett bra sätt vara att läsa orden högt. Bry dig inte om att det ska gå fort. Utan fokusera på uttalet.  ”smaka på orden”

2, Använd färg
Markera viktiga delar i texter med hjälp av färg. De underlättar både läsningen och hjälper dig att hitta rätt stycke snabbt. Du kan också markera olika block/böcker med hjälp av färgmarkering för att snabbt hitta rätt bok till rätt lektion. Tex; Blå bok = matte, Röd bok = svenska osv..
Får du inte tillåtelse att stryka under i dina skolböcker funkar färgglada postit lappar lika bra!

3, Dekorera dina skolböcker
Dekorera din böcker fint och var noggrann med att innehållet inte ser rörigt ut. Skriv inte slarvigt och ha organisation i dina böcker.

4, Jobbigt att tala inför folk?
Ha med en vattenflaska eller ett glas vatten när du ska föreläsa. Det kan hjälpa dig enormt. Ta en klunk vatten när du väl känner att du behöver stanna upp och tänka efter. Ingen kommer då märka att du egentligen tappat bort dig.

5, Sätt mobilen på flygplansläge
Stäng av eller sätt mobilen på flygplansläget så du inte behöver störas av omvärlden. Det är viktigare än vad du tror!

6, Fastnar du i ett stycke?
Läs stycket högt för dig själv. Ofta kan det hjälpa då hjärnan kopplar på andra delar.

7, Plugga med rast
Ha en bestämd tid du måste fokusera på dina studier. Sätt på en timer och lägg ner all din energi på just plugget. Varva plugget med rast där du får göra det du vill och återgå sedan till studierna igen. Det kan vara svårt att fokusera en längre tid och då är det perfekt med en kortare rast.

8, Var bekväm
Sätt på dig bekväma kläder. Att plugga med åtsittande byxor eller en tröja som är aldelse för varm kan göra att fokuset hamanr någon annan stans. Sätt på dig dina bekvämaste kläder och sätt dig på en plats där du kan koncentrera dig. Undvik dock sängen och soffan. Vi kopplar dessa platser till lugn, vila och nöje.

Till sist använd dig av en “att göra lista” för att kunna bocka av dina uppgifter. Tillåt dig också att belöna dig själv. Plugga stenhårt och låt dig sedan unna dig det du gillar.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Starta en diskussion på Facebook eller kommentera!

Läs vårat onlinemagasin