Sponsrad

Camilla kickstartade sin karriär i resebranschen - med en 5 veckors reseledareutbildning på Utopia Guideschool

Utopia Guideschool
Av: Utopia Guideschool
Lästid: 6 minuter
8 Apr 2019

Redan efter 5 år kan Camilla i sitt CV bland annat skriva reseguide, sport- & träningsguide, supervisor, destinationschef, ass. hotellchef, semesterrådgivare, reseproduktion, instruktör och undervisare. Här berättar Camilla om sitt absolut bästa beslut, att starta en karriär i resebranschen på Utopia Guideschool.

Längtar du precis som jag gjorde, efter att ta språnget ut, få massor av personlig utveckling, upplevelser och uppleva världen?

Efter din reseguideutbildning kan du se fram emot att få hela världen framför dina fötter – bokstavligt talat. På Utopia arbetar de nämligen efter konceptet ”kickstart på karriären” och jobbgaranti. Det betyder att de hjälper äventyrslystna elever att få deras drömjobb i resebranschen, i princip var som helst i världen.

Välj Utopia Guideschool och bli reseledare om du som jag drömmer om att ha världen som din arbetsplats, bra karriärmöjligheter, personlig utveckling, unika upplevelser och vänner för livet.

Utopia Guideschool varar i fem veckor och genomförs på Mallorca Detta populära semesterresmål har allt det som instruktörerna på Utopia behöver när de sätter ramarna för den branschrelevanta guideskolan som leder till ditt drömjobb.

Utopias duktiga instruktörer kommer att ta med dig och dina blivande klasskamrater på en spännande resa som garanterat ger dig skratt och glädje, minnesvärda upplevelser, vänner för livet och massor av personlig utveckling som rustar dig för livet som guide.

utopia-guideschool-intervju

Camilla förklarar om vilka jobb som finns och jobbmöjligheterna hon fick efter sin guideskola

Guide, reseledare, reseguide – kärt barn har många namn. Det finns otroligt många typer av guidejobb. Några av de mest kända är kanske de som du mött under egna semestrar, exempelvis: reseledare, charterguide, animationsguide, aktivitetsguide, utflyktsguide, sport- & fitnessguide, ungdomsguide, skidguide osv. På www.guideschool.se kan du hitta beskrivelser på några av de vanligaste guidejobben.

De olika typerna av guidejobb är många eftersom resebranschen har så otroligt många grenar. Därför finns det många olika guider med olika typer av kompetenser. Utopia Guideschool utbildar dig brett, så att du får kompetenserna som krävs för att klara de flesta typer av guidejobb. En utbildad guide på Utopia har många vägar att välja mellan. Utopia har ett stort nätverk av samarbetspartners i resebranschen som kommer ner till skolorna och rekryterar guider och personal. Efter din vistelse på Utopia Guideschool hjälper de dig att komma i kontakt med företagen som har just det jobb du söker.

Varför valde Camilla guidejobbet och en efterföljande karriär i resebranschen?

Jag ser mig själv som en reseentusiast. Som person ser jag alltid positivt på livet, jag älskar att skratta (trots att folk säger att mitt skratt låter som en blandning av en gris och en säl) och därigenom också får andra till att skratta. Jag gick på min guideskola för fem år sedan eftersom jag då var ivrig efter att komma ut och uppleva andra kulturer, se världen och utmana mig själv.

Jag har försökt att prova på så många olika grenar inom guidejobbet som möjligt. Det ger mig världens största “kick” att kunna arbeta under palmerna, på de mest välsignade platserna i välden och hjälpa till att skapa stora leenden och oförglömliga stunder för alla mina gäster - det är det som driver mig!

Efter att ha samlat på mig massor av erfarenhet är jag nu en del av Utopia Guideschool’s instruktörsteam på Mallorca. Jag ser varje vår och höst fram emot välkomna alla nya elever. Väljer du att komma till Utopia, lovar jag att göra mitt bästa för att få dig vidare ut i resebranschen som en positivt förändrad och starkare person. “Lets go”, dina största upplevelser och ögonblick väntar, det kan jag garantera dig!

Camilla berättar vad hon tagit med sig och kan skriva i sitt CV efter guidetiden!

Kan du använda dina arbetsmässiga och personliga erfarenheter och kompetenser till när du åter vänder näsan hem mot Sverige igen? HELT KLART! Tidigare reseledare och guider står högt i kurs hos arbetsgivare!

Jag tror på personlig utveckling och att man kan, vad man vill om man bara är villig att kämpa för det! Därför är jag glad för att jag startade min karriär i resebranschen på Utopia Guideschool.

Som reseledare och guide tar du nämligen stort ansvar, både för dig själv, ditt team och alla dina gäster. Du blir en människokännare, du lär dig att umgås med många olika personligheter. Du lär dig att utnyttja kompetenser hos dig själv och ditt team. Du är teamplayer, men samtidigt i stånd att tänka självständigt. Du lär dig om olika kulturer och inte minst du lär dig att stå på egna ben långt från dina vanliga ramar i trygga Sverige. Det ger “hår på bröstet” och är väl ansett på arbetsmarknaden. Jag har fått många eftertraktade redskap och kompetenser med mig när det nu står “Utopia” och “Reseguide” i mitt CV.

Några blir som jag “uppslukade” av resebranschen och väljer att fortsätta denna vägen. Flera resebolag erbjuder sina guider ett jobb på kontoret i skandinavien efter tiden som reseledare. Många “hemvändare” hamnar i ledarpositioner pga. deras kompetenser och erfarenheter de dragit till sig under guidetiden.

Nu står jag här efter 5 år och kan inte “släppa taget” på rese/guidebranschen, detta eftersom inget annat kan mäta sig med den för mig, och jag kan inte just nu se mig själv göra något annat. Några av de jobben jag redan efter 5 år kan skriva i mitt CV är: Aktivitet- & Sportsguide, Serviceguide, Barnguide, Charterguide, Ungdomsguide, Administrativ Manager, Destinationchef, Assisterande Hotelmanager, Reserådgivare, Reseproduktion med bas på kontor i Köpenhamn och givetvis två gånger om året är jag nu instruktör och undervisare på Utopia.

#Utopia Family - Guidefackligt näteverk med massor av karrier möjligheter.

ALLA Utopias elever blir en del av #Utopia Family - det här är en sak som är helt säkert när du bokar din guideskola hos Utopia. En gång Utopia, alltid Utopia! Utopia är med dig hela vägen, innan, under och efter guideskolan. Utopias guidefackliga nätverk - en del av vad vi kallar #Utopia Family, som alla elever kommer att uppleva och bli en del av.

De flesta delar av resebranschen omfattas inte av några kollektivavtal mellan arbetsgivare och fackföreningar. Därför erbjuder vi våra elever, som en del av grundpriset, hjälp och support som möter delar av vad du normalt får i en fackförening.

Utopia hjälper gång på gång och för alltid! - Utopia Family medlemmar har fått sparring och rådgivning avseende sina jobb utomlands, hjälp med jobbsökning, konfliktlösning på destinationerna och deras framtida karriär.

#UtopiaFamily är samtidigt ett stort och bra nätverk bestående av goda vänner, spännande bekantskaper och framtida kollegor. Utopia Family har för många också varit ett enkelt och snabbt sätt att nå drömjobbet inom rese-, flyg- eller hotellbranschen både utomlands och i Skandinavien. I Utopia har du alltid en sparringspartner, hjälp och support.

Läs mer om “Utopia Family” på www.guideschool.se

LÅTER DET OCKSÅ SOM NÅGOT FÖR DIG ATT BLI UTBILDAD RESEGUIDE OCH FÅ UPPLEVELSER FÖR LIVET?

Då kan jag starkt rekommendera Utopia. Utopia Guideskola erbjuder en mångsidig och professionell utbildning till dig som önskar ett spännande och utmanande arbete utomlands som guide/reseledare. Med branschens högsta anställningsprocent för godkända elever och högsta procent i tillfredsställelse bland tidigare elever från skolan kan de garantera en upplevelse för livet och hjälpa dig ett steg närmre till ditt drömjobb i resebranschen.

Läs mer på www.guideschool.se om din möjlighet för att kickstarta din karriär på en av våra två olika 5 veckors kurser på Mallorca.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Starta en diskussion på Facebook eller kommentera!