Studera > studieval

Distans eller campus?

Av: Jonnah Friberg
Lästid: 1 minut
4 Aug 2020
Distans eller campus?

Höstterminen blir inte som tidigare höstterminer på högskolor och universitet. Rekommendationen om distansstudier upphörde i juni, men än är inte faran över.

Så hur ser det ut på just din utbildning? Det beror på! Alla skolor har olika regler inför hösten, men nästan alla blandar både distansupplägg och campus, där studenter som går sin första termin, eller en utbildning som inte går att utföra på distans, har prioritering till lokalerna.

Tentamen ser även ut att bli olika på olika skolor, t.ex. kommer Örebro Universitet att till största del att ha examinationerna online, medan Umeå Universitet siktar mot att ha dem på plats i så stor utsträckning det går. På Umeå Universitet kan undervisning och examination även att kunna ske på kvällstid, då de vill att så mycket som möjlighet sker på campus.

På Stockholms Universitet och Göteborgs Universitet planeras utbildningarna att ske både på distans och på campus. Folkhälsomyndigheten rekommenderar fortfarande att man håller ett fysiskt avstånd, och detta ska skolorna ha med i planeringen av utbildningarna.

Vill du veta exakt hur det ser ut på din skola just nu så bör du kolla deras hemsida där de informerar om deras regler. Dock kan reglerna komma att ändras i september, så se till att hålla dig uppdaterad om just din skola.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Starta en diskussion på Facebook eller kommentera!

Läs vårt onlinemagasin

Du kanske även skulle gilla