Sponsrad

Emma, 17, är framtidens samhällsutvecklare

Skanskagymnasiet
Av: Skanskagymnasiet
Lästid: 2 minuter
29 Okt 2018

Gymnasieingenjörsutbildning - vägen till Skanska

På Skanskagymnasiet i Växjö läser eleverna ett unikt teknikprogram med inriktning samhällsbyggande och miljö. Skolan erbjuder även ett fjärde tekniskt år: en gymnasieingenjörsutbildning, där samtliga elever som går ut med godkänd examen får provanställning som arbetsledare på företaget Skanska.

Skolan är riksrekryterande och tar emot elever från hela landet och har ett eget elevboende. Oavsett om eleverna har gått byggnadsteknisk eller arkitekturprofil får de komma ut på praktik på något av Skanskas projekt runt om i Sverige och testa på att driva UF-företag.

skanska-emma-gymnasie

Emma, 17 år, Växjö. Studerar Teknikprogrammet med inriktning samhällsbyggande och miljö, byggteknisk profil. Framtidsdrömmar: Jobba som arbetsledare. Få vara med att bygga något stort, kanske ett sjukhus. Testa på att jobba utomlands. Fritidsintressen: Baka, laga mat och träffa vänner

Emma Lundqvist går andra året på Skanskagymnasiet och stortrivs på skolan.

– Det är en fin och trevlig miljö med bra stämning. Eftersom att vi är ganska få elever har lärarna tid för alla och man får verkligen den hjälp man behöver för att nå sina mål!

– Jag skulle absolut rekommendera Skanskagymnasiet, speciellt till de med ett stort intresse för matematik och teknik och som vill kombinera teori med praktik, säger Emma.

För Emma var Skanskagymnasiet och teknikprogrammet ett självklart val.

– Jag ville läsa ett program som inte bara var teoretiskt utan även praktiskt. Självklart lockade även chansen att läsa ett fjärde tekniskt år!

Under utbildningen får alla elever komma ut på praktik på företaget Skanska, två veckor i årskurs 2 och tre veckor i årskurs 3.

– Det känns spännande att få chansen att komma ut och testa på sitt framtida yrke och få träffa nya människor.

Under praktiken på skolan vill Emma helst knyta kontakter lokalt.

– Jag vill bo kvar i Växjö när jag är klar med skolan och börjar jobba, men sen vet man aldrig vad som händer säger Emma och ler.

Läs mer om Skanskagymnasiet.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Starta en diskussion på Facebook eller kommentera!

Läs vårt onlinemagasin

Du kanske även skulle gilla