Sponsrad

Flygteknikern Josefin : "Du kan bli i princip vad du vill inom det tekniska"

Flygteknikcenter Ljungbyhed
Av: Flygteknikcenter Ljungbyheden
Lästid: 2 minuter
6 Jul 2018
josefin_elmström_flygteknik

Så länge hon kan minnas har 19-åriga Josefin Elmström varit intresserad av teknik. På Flygteknikcentret i Ljungbyhed kan hon ägna sig åt sitt stora intresse samtidigt som hon får en bred utbildning som ger henne stora valmöjligheter.

Det stora teknikintresset kan hon med stor sannolikhet tacka sin pappa för, han som tidigare arbetat som flygplanselektriker och alltid varit hennes stora förebild. Redan när det var dags för gymnasievalet visste hon att Flygteknikcenter Ljungbyheden var platsen för henne. Idag har hon bara några delar kvar av utbildningen innan hon är klar.

– En av sakerna som lockar med att bli flygtekniker är att det är väldigt skilda arbetsuppgifter. Vissa dagar tvättar du kanske bara flygplanet medan du andra dagar kan få ett motorbyte direkt när du kommer in på morgonen. Man vet aldrig vad som ska göras eller vad som kommer att hända, förklarar hon.I princip garanterad ett jobb efter avslutad skolgång

Josefin Elmström berättar att det är en väldigt bred utbildning som öppnar många dörrar till olika yrkesval. Hon har själv sett hur gamla elever blir uppringda från företag inom och utanför landets gränser och från skilda branscher.

– Har du gått här kan du jobba med i princip vad som helst inom det tekniska, säger hon och får medhåll av Ulf Axelsson, training manager.

– När du är färdig har du en jättebra utbildning som fungerar även inom andra yrken. En elev fick till exempel tack vare sin flygtekniska utbildning jobb på Volvo som testförare av nya prototyper av bilar. En annan röntgentekniker. Så det finns många möjligheter. De som slutför utbildningen här och är godkända får i princip jobb allihop.

flygtekniker_utbildning_information

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Starta en diskussion på Facebook eller kommentera!

Läs vårt onlinemagasin

Du kanske även skulle gilla