Studera > studieval

Hitta din passion!

Hitta din passion!
Av: Jonnah Stark
Lästid: 3 minuter
3 Mar 2023

Vi har alla hört det urgamla rådet att “följa din passion” Men vad händer om du inte har någon passion ännu - eller inte ens vet var du ska börja? Oroa dig inte - vi har allt för dig. Här är några tips och tricks för att hitta det där speciella som kommer att lysa upp ditt liv.

Gör research!

Det första steget för att hitta din passion är att göra lite research. Vad gillar du? Vad hatar du? Vilka är de personer i ditt liv som får dig att känna dig inspirerad och motiverad? Ta dig tid att utforska olika intressen, aktiviteter och hobbies - du vet aldrig vad som kan fånga din uppmärksamhet! Du kan också söka på nätet efter artiklar inom olika ämnen som intresserar dig eller till och med göra ett eller två quiz online (bara googla på personlighetstest eller personlighets quiz så hittar du mängder!) för att få igång kreativiteten. Vad det än är, börja bara utforska och se vart det leder dig!

Ta några risker

Det kan låta konstigt att ta risker när man letar efter något så viktigt som en livslång passion. Men att ta risker gör det möjligt för oss att utforska okända områden och öppna oss för nya erfarenheter och möjligheter. Så varsågod - anmäl dig till den där kursen i keramik eller gå med i den där klätterklubben. Även om det inte slutar med att det blir din grej så har du åtminstone försökt. Dessutom, vem vet - du kanske hittar något helt oväntat på vägen!

Sök hjälp

Ibland kan det vara svårt att sortera bland alla våra alternativ på egen hand. Därför är det viktigt att ta hjälp för att lyckas med passionssökandet! Prata med familjemedlemmar och vänner om deras passioner; de kan kanske ge dig en inblick i vad som skulle kunna fungera bäst för dig utifrån sina egna erfarenheter. Du kan också överväga att anlita en karriärcoach, mentor eller coach som kan hjälpa dig att välja en väg framåt utifrån dina färdigheter och intressen. Eller kanske gå med i några diskussionsforum som rör ämnen eller aktiviteter som intresserar dig; detta kan vara ett enkelt sätt att få kontakt med likasinnade som delar liknande passioner som du!

Det är inte alltid lätt att hitta sin passion, det finns trots allt ingen universallösning! Men genom att göra lite forskning, ta kalkylerade risker och ta hjälp av människor i din omgivning kan vem som helst hitta sin speciella sak som lyser upp dem inifrån.

Så lycka till på din resa (och kom ihåg - ha kul!) - det är dags att du hittar din passion!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Starta en diskussion på Facebook eller kommentera!

Läs vårt onlinemagasin

Du kanske även skulle gilla