cady
Studera > studieval

Hur du skapar en framgångsrik studieplanering

Studieschema
Av: Jonnah Friberg
Lästid: 2 minuter
9 Sep 2022

En av de viktigaste sakerna du kan göra som student är att skapa en ordentlig studieplanering. En studieplanering garanterar att du använder din tid på ett klokt sätt och att du ägnar tillräckligt med tid åt varje ämne. Att göra en studieplanering kan verka skrämmande, men det behöver det inte vara! Här är några tips för att skapa ett lyckat studieschema.

Studieplanering i en kalender

1. Skapa en lista

Börja med att skapa en lista över alla ämnen som du behöver studera

2. Sätt tider

Bestäm sedan hur många timmar du behöver ägna åt att studera varje ämne per vecka. Detta antal kommer att vara olika för varje person och beror på faktorer som hur svårt ämnet är och hur mycket tid du har att ägna åt studier

3. Skapa schema

När du vet hur många timmar du behöver ägna åt varje ämne kan du börja skapa ditt schema. Börja med att blockera tid för lektioner, arbete och andra åtaganden du har under veckan. Fyll sedan den återstående tiden med studieperioder för varje ämne. Se till att lämna lite fritid i schemat så att du kan slappna av och undvika utbrändhet!

4. Håll dig till schemat!

Slutligen, håll dig till ditt schema så mycket som möjligt. Det är okej om du behöver göra justeringar här och där - livet händer! - men gör ditt bästa för att hålla dig till planen. Och glöm inte att ta pauser! Att studera kan vara svårt, men genom att följa dessa tips kan du göra det lite lättare

Att skapa en studieplanering är en viktig del av att vara en framgångsrik student. Genom att ta dig tid att skapa en plan och hålla dig till den så mycket som möjligt kan du se till att du använder din tid på ett klokt sätt och ger dig själv de bästa möjligheterna att lyckas. Vilka tips har du för att skapa en framgångsrikt studieplanering?

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Starta en diskussion på Facebook eller kommentera!

Läs vårt onlinemagasin

Du kanske även skulle gilla