bic
Studera > studieval

Idag 16/7 - beskedet som visar var en del av er framtid pekar

Av: Redaktionen
Lästid: 2 minuter
15 Jul 2021
pixabay

I år kom antagningsbeskedet till höstterminen lite senare än vanligt, nämligen den 16 juli. Det beror på att UHR samtidigt förlängde sista kompletteringsdag till den 5 juli.

Publicering av antagningsbeskedet ändrades alltså från 9 juli till 16 juli.

Sista svarsdatum den 23 juli har inte ändrats, vilket innebär att du i år har en vecka på dig att svara på ditt antagningsbesked.

Viktigt för dig att tänka på är att svara så snart som möjligt på ditt antagningsbesked.


Varför ändrade UHR på datumen?

På grund av pandemin har många gymnasieelever haft det besvärligt i skolan, med studier på distans och kanske även sjukdom och en del behöver gå i sommarskola för att kunna slutföra studierna. Några gymnasieskolor har också berättat för UHR att de inte kommer att kunna leverera slutbetygen i tid till det ordinarie sista kompletteringsdatumet.


Självklart vill man att alla gymnasielever och andra sökande som har drabbats av pandemins konsekvenser ska hinna söka till högskolan – och det är därför som beslutet togs att flytta fram sista kompletteringsdag till den 5 juli.

Nu när sista kompletteringsdag flyttas behöver antagningshandläggarna få tillräckligt med tid för att hinna granska anmälningarna med betyg som kommer in senare. Därför har UHR även ändrat datumet för publicering av antagningsbesked. Nytt datum för publicering av antagningsbesked är då den 16 juli.

Sista svarsdag är fortfarande den 23 juli, vilket innebär att du har en vecka på dig att svara.


Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Starta en diskussion på Facebook eller kommentera!

Läs vårt onlinemagasin

Du kanske även skulle gilla