SHEIN
Studera > studentintervjuer

Intervju med Arieth Saldanha - barnsjuksköterska

I den här intervjun träffar vi Arieth som berättar mer om hur det var att läsa Sjuksköterskeprogrammet på Mittuniversitet i Sundsvall. Har du frågor till Arieth kan du ställa dessa längst ned på sidan!

Av: Lucy Kibwota
Lästid: 2 minuter
28 Maj 2014
Hur det är att läsa till och arbeta som barnsjuksköterska

Varför valde du programmet?

— Jag ville bli barnmorska från början för att jag älskar små bebisar och ville vara med på förlossningar.

Vad hade du för frågor innan?

— Jag hade inga frågor alls. Jag hade inte jobbat inom vården jag hade ingen referenser överhuvudtaget. Men jag ville bli barnmorska och då måste man bli sjuksköterska först.

Vad gick du för linje på gymnasiet?

— Scenskola på Gotland.

Vad var mindre roligt med din utbildning?

— Alla de svåra uppgifterna, alla extrauppgifterna. Man hade 35 timmars praktik på sjukhus. Plus att man hade uppgifter man inte förstod sig på. Sedan hade man arbete som man skulle göra, skriva ett arbete om sin praktikplats, intervjua en patient, plus andra saker.

Vad har du för råd till de som funderar på att bli sjuksköterska?

— Om man verkligen vill tycker jag att man ska fortsätta och försöka uppnå sitt mål, även om det kan vara svårt. Även om man inte har klarat av alla tentor, ska man bara fortsätta. Ibland kan det ta mer än tre år att bli klar, och det är helt okej. Det är ingen tävling om vem som blir klar snabbast. Jag tycker att man ska satsa på det.

Vad har du för planer för framtiden?

— Jag vill plugga ett år till för att bli IVA, intensivvårdssjuksköterska. Då jobbar man på barnintensivvårdsavdelningen, BIVA där hamnar barn som är i behov av specialist- eller avancerad vård.

Plugade du en speciell inriktning?

— Själva sjuksköterskeprogrammet är ganska basic, all kör samma sak, mer eller mindre. Sedan har jag gått vidare och läst en barnspecialistutbildning på ett år, där man bara specialiserar sig på barn och ungdomsvård.

Hur är det att jobba som sjuksköterska?

— Jobbar just nu på barnakuten där barn kommer in med allt från magsjuka till nyupptäckt diabetes, brutna ben, sårskador och skelettskador. Man tycker allt är hemskt men man överlever på något sätt. Även om det kan vara hemskt ibland är att barnsjuksköterska bland det bästa jag vet. Det är så kul, eftersom barn är så roliga. Fastän de är sjuka är de så fantastiska!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Starta en diskussion på Facebook eller kommentera!

Du kanske även skulle gilla