Studera > yrkesintervjuer

Intervju med en kommunikationskonsult

Ingrid Lindström är ordförande för nätverket [BPW Trestad](http://bpw.se/). BPW är ett nätverk för kvinnor i arbetslivet och finns i 110 länder och på 15 orter i Sverige. BPW står för Bussiness and Professional Women. Att det heter Trestad beror på - att tre städer ligger nära varandra. De tre städerna är Vänersborg, Trollhättan och Uddevalla.

Av: Lucy Kibwota
Lästid: 2 minuter
3 Dec 2014
Vi har intervjuat kommunikationskonsulten Ingrid Lindström

Ingrid startade upp en underavdelning till BPW i Vänersborg där hon är uppväxt och har bott sedan ett år tillbaka. Innan det bodde hon i Stockholm och pluggade då Medier, engelska och globalisering på Södertörns högskola. Ordförandeskapet är något hon gör på sin fritid. Annars jobbar Ingrid som kommunikationskonsult. Syftet är att hjälpa företag att nå ut med sina budskap bland annat via sociala medier. Vilket även social media managers gör. Ingrid brukar även formge och designa unika broschyrer, nyhetsbrev, annonser och pressmeddelanden.

När drömmer hittar dig

När Ingrid jobbade på bokförlaget Samhällsförlaget fick hon en mycket uppskattad julklapp, att lära sig grafisk design. Det var på utbildningen hon upptäckte hur mycket hon gillade grafisk design och hur bra det passade henne.

Hur jobbar man som konsult?

När jag jobbar med ett företag tar jag reda på hur de jobbar med kommunikation för att se om de riktar sig till rätt målgrupp.

Ingrid undersöker till exempel upp företagets Facebook sida för att se om texterna och bilderna där passar profilen och ger rätt intryck. Vilken bild passar bäst ett leksaksföretag till exempel? Största delen av tiden jobbar hon med texter.

Det gäller att texterna som finns är intressanta så att den som läser blir nyfiken och vill ta del av företagets produkter.

Var beredd på att jobba hårt

Ingrid menar ändå att starta upp ett företag inte är det lättaste.

Det är lika svårt att få tag på kunder som att leta efter jobb eller praktikplats. Det är tufft. Men det gäller att man kommer ut och träffar folk så att man presenterar sig. Det tar tid att få kunder.

Tills att Ingrid har fått upp ett bra rykte och lite fler kunder jobbar hon ideellt. — Det tar tid att få kunder.

Ingrid har alltid gillat att skriva därför valde hon att plugga programmet Medier, engelska och globalisering.

Jag vill jobba med något jag tycker är kul. Det är viktigt att våga följa sina drömmar och det är viktigt att man gör det som man verkligen gillar.

Om du vill följa dina drömmar fastän det är ont om jobb i Sverige kan du alltid flytta utomlands.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Starta en diskussion på Facebook eller kommentera!

Du kanske även skulle gilla