Studera > studentintervjuer

Intervju med Nouseibah - Psykologi, Stockholms universitet

Intervju med Nouseibah som har läst Psykologi på Stockholms universitet
Av: Redaktionen
Lästid: 2 minuter
4 Apr 2019

Nouseibah har testat två städer under sin studenttid. Hon påbörjade sin kandidat i Lund på Psykologprogrammet och avslutar med att ta sin master i Stockholm. Läs intervjun med Nouseibah om studenttiden, psykologprogrammet och vilken stad som är bäst att plugga i!

happy-girl-jumping

Varför valde du att börja plugga psykologi?

— Det var ganska självklart att jag skulle börja läsa psykologi. Jag har alltid varit intresserad av hur människor tänker och fungerar i olika situationer. När man läser psykologi lär man sig inte bara om andra, utan även om sig själv

Vad hade du för frågor innan du började läsa psykologi?

— Innan jag började läsa psykologi hade jag inte så många frågor. När vi läste psykologikurs på gymnasiet som valbar kurs ville jag veta mer om människors inre, vad som motiverat en i vissa situationer och varför man beter sig som man gör. Och det är vad man bland annat får veta i psykologi.

— När jag läste min kandidat flöt det på ganska bra. Men masternivå är mycket tuffare. Vi hade många fler moment. Vi hade muntligt, uppsatser och annat - allt samtidigt.

Vilken stad är bäst för studenter, Stockholm eller Lund?

— Lund är bäst! Lund är mer studentvänligt, allt är riktat till studenter. Stockholm är inte studentvänligt alls! Lund är mycket bättre. Priserna är bättre, det finns fler studentaktiviteter (läs: party, party, party…) och saker att göra.

Vem borde plugga psykologi?

— Att läsa psykologi passar i princip alla och går att applicera på så mycket. Det är därför många som pluggar annat även pluggar enstaka kurser.

Nouseibah är speciellt intresserad av lycka och har inriktat sig på det i sina studier.

— Mycket av psykologi fokuserar på vad som är dysfunktionellt , vad som ej fungerar. Jag är intresserad av vad som är bra och positivt och vill utveckla det. De flesta av mina kurser har inte handlat om lycka, kanske en kurs. Därför har jag fokuserat på lycka i mina uppsatser.

Tips för att må bra under studentlivet

— Det absolut viktigaste är att veta att lycka är något man kontrollerar själv. Innan du lägger dig ska du skriva ner tre positiva saker som har hänt under dagen. Men det absolut viktigaste är att man styr sin egen lycka själv.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Starta en diskussion på Facebook eller kommentera!

Läs vårt onlinemagasin

Du kanske även skulle gilla