Sponsrad

Jourhavande kompis – En anonym stödchatt för dig som mår dåligt.

Jourhavande kompis är en helt anonym stödchatt från Röda Korsets Ungdomsförbund. Chatten är till för dig som mår dåligt eller bara behöver någon att prata med. Genom att chatta med unga i samma ålder som dig själv får du allt ifrån stöd, tips och hjälp.

Av Röda Korsets Ungdomsförbund , 6 Dec, 2017
Jourhavande kompis- En stödchatt för unga!

Jag kände mig ensam och det var ingen som förstod mig. Även om jag försökte förklara gick det inte. Jag ville inte framstå som annorlunda eller vara någon annans problem. För varje dag som gick mådde jag bara sämre och sämre… Vilket till slut resulterade i att jag hamnade inlagd på en klinik med heldygnsvård. En klinik för ungdomar med matproblematik. Det tog över ett år för mig att komma tillbaka till skolan och min vardag. Idag mår jag bra men har dagar jag fortfarande behöver lite extra stöd. Att leva med en psykisk sjukdom är inte lätt. Det kräver mycket tid, hjälp och tålamod. Jag kan än idag se tillbaka och önska att jag sökt hjälp tidigare.

Idag fyra år senare vet jag att jag inte var ensam. De psykiska besvären har ökat kraftigt hos unga de senaste 30 åren, och i Sverige är ökningen större än i de övriga nordiska länderna. Precis som jag, känner många unga idag att det inte har någon att prata med. Den negativa trenden med ökad psykisk ohälsa bland unga är något Röda Korsets Ungdomsförbund vill vända, och därför erbjuder de en chatt till de unga att vända sig till. Jourhavande kompis är namnet på denna anonyma stödchatt som är öppen varje dag för dig som behöver någon att prata med eller tips. Det är en chatt jag önskar att jag visste om när jag mådde som värst. En chatt som jag nu prövat och verkligen rekommenderar. Hjälp mig att sprida denna chatt, du är inte ensam glöm inte det!

Stödchatten hittar du här: Jourhavande kompis eller rkuf.se

Öppetider:

Vardagar: 18-00-22-00

Helgdagar: 14.00-18.00.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Starta en diskussion på Facebook eller kommentera!

Läs vårat onlinemagasin