Sponsrad

Jourhavande kompis – En anonym stödchatt för dig som mår dåligt.

Jourhavande kompis- En stödchatt för unga!

Jourhavande kompis är en helt anonym stödchatt från Röda Korsets Ungdomsförbund. Chatten är till för dig som mår dåligt eller bara behöver någon att prata med. Genom att chatta med unga i samma ålder som dig själv får du allt ifrån stöd, tips och hjälp.

Av: Röda Korsets Ungdomsförbund
Lästid: 2 minuter
6 Dec 2017

Oavsett hur stort eller litet problem du har är du inte ensam om att må dåligt idag. Jourhavande kompis är en helt anonym stödchatt där du kan få prata med andra helt vanliga personer om din vardag, problem eller besvär.

Det finns inga rätt eller fel när du chattar, för vissa tar det lite längre tid innan en känner sig bekväm med att prata om det verkliga problemet och ibland behöver en skriva det rakt ut.

Jag kände mig ensam och det var ingen som förstod mig. Även om jag försökte förklara gick det inte. Jag ville inte framstå som annorlunda eller vara någon annans problem. För varje dag som gick mådde jag bara sämre och sämre… Vilket till slut resulterade i att jag hamnade inlagd på en klinik med heldygnsvård. En klinik för ungdomar med matproblematik. Det tog över ett år för mig att komma tillbaka till skolan och min vardag. Idag mår jag bra men har dagar jag fortfarande behöver lite extra stöd. Att leva med en psykisk sjukdom är inte lätt. Det kräver mycket tid, hjälp och tålamod. Jag kan än idag se tillbaka och önska att jag sökt hjälp tidigare.

Idag fyra år senare vet jag att jag inte var ensam. De psykiska besvären har ökat kraftigt hos unga de senaste 30 åren, och i Sverige är ökningen större än i de övriga nordiska länderna. Precis som jag, känner många unga idag att det inte har någon att prata med. Den negativa trenden med ökad psykisk ohälsa bland unga är något Röda Korsets Ungdomsförbund vill vända, och därför erbjuder de en chatt till unga att vända sig till. Jourhavande kompis är namnet på denna anonyma stödchatt som är öppen varje dag för dig som behöver någon att prata med eller tips. Det är en chatt jag önskar att jag visste om när jag mådde som värst. En chatt som jag nu provat och verkligen rekommenderar. Hjälp mig att sprida denna chatt! Du är inte ensam, glöm inte det!

Mår du dålig? Testa Jourhavande kompis eller besök rkuf.se för mer information.

Öppettider:

Vardagar: 18-00-22-00

Helgdagar: 14.00-18.00.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Starta en diskussion på Facebook eller kommentera!

Du kanske även skulle gilla