Studera > studentliv

#MeToo

#MeToo

Du har nog inte missat att sociala medier den senaste veckan varit fyllt utav hashtaggen #MeToo. Men vad betyder egentligen #MeToo? Vad är meningen med det? Vad är bakgrunden? I dagens inlägg hjälper vi dig att få koll på den nya hashtaggen!

Av: Redaktionen
Lästid: 1 minut
20 Okt 2017

Du har nog inte missat att alla sociala medier denna vecka varit fyllda utav hashtaggen #MeToo. Detta är för att uppmärksamma sexuella trakasserier. Man tror att hashatggen #MeToo tog fart efter att Alyssa Milano (skådespelare) delade följande på sin tweeter:

”Förslag från en vän: ”Om alla kvinnor som blivit sexuellt trakasserade eller utsatta för övergrepp skriver ”me too.” som status, så kanske vi kan få se hur stort problem detta är. ”

Men varför har vi börjat prata om detta just nu? Varför inte tidigare? Jo.. det hela började med att Harvey Weinstein (amerikan filmproducent) anklagades för att under flera år ha våldtagit, sexuellt trakasserat och hotat kvinnor. Efter att detta uppmärksammats har flera anmält honom och en debatt har dragit igång i USA .

Debatten har nu spridits över hela världen och med hjälp av #MeToo delar fler kvinnor med sig av sina egna upplevelser. Målen är att genom #MeToo uppmärksamma hur stort problem detta är och att det är något vi verkligen måste göra något åt. Så har du blivit drabbad av sexuellt trakasserade eller utsatta för övergrepp använd dig utan #MeToo! Ingen kan göra allt men tillsammans kan vi visa att det är ett stort problem som inte är okej!

#MeToo

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Starta en diskussion på Facebook eller kommentera!

Läs vårt onlinemagasin

Du kanske även skulle gilla