bic
Studera > studieval
Foto: Unsplash
Av: Felicia
Lästid: 1 minut
14 Maj 2019

Har du en utländsk examen och är osäker på vad den motsvarar i Sverige? Nu har UHR utformat ett verktyg där du, student, arbetstagare eller arbetsgivare, kan översätta olika examina och se vad den motsvarar i Sverige. En bra idé för dig som funderar på att studera utomlands men som vill arbeta och bo i Sverige!

— Det är viktigt att ta tillvara kompetensen hos de hundratusentals personer i Sverige som har en utbildning från ett annat land, säger Karin Röding, generaldirektör för UHR.

I tjänsten är det inte bara högskoleutbildning som kan översättas utan även gymnasieutbildning och yrkesutbildning. Det underlättar för dig som är osäker på om din utländska examen saknar något som är ett krav i Sverige eller för dig som vill söka högskoleutbildning i Sverige men inte vet hur du ska översätta din behörighet.

uhr-betyg

Testa verktyget från UHR här!

Om du fortfarande är osäker på vad en examen motsvarar i Sverige kan du fortfarande ansöka om personligt utlåtande hos UHR. I tjänsten finns det hittills bedömningar av närmare 500 utbildningar från 37 länder.

Läs mer: “Ska du studera utomlands? Nu har CSN skärpt reglera för utlandsstudier”

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Starta en diskussion på Facebook eller kommentera!

Du kanske även skulle gilla