Sponsrad

Ny spårsvetsarutbildning för framtida spårsvetsare

Spårsvetsarutbildning i Nässjö

Mitt i Småland, i hjärtat av Nässjö, växer ett järnvägscenter fram som lovar att revolutionera järnvägsutbildningar i Sverige. Här finner du en 200 meter lång dubbelspårsanläggning med kontaktledningar, växlar, vägskydd, signaler och ställverk - allt du behöver för att bli expert inom järnvägsteknik.

Välkommen till Nässjö, där en helt ny spårsvetsarutbildning för spårsvetsare snart ser dagens ljus!

Nässjö har länge varit en nationell ledare inom järnvägsrelaterade insatser. Vår toppmoderna anläggning utbildar redan kontaktledningstekniker, bantekniker och lokförare. Nu tar vi nästa steg och lanserar en helt ny spårsvetsarutbildning, en eftertraktad och avgörande roll inom järnvägsindustrin.

Vad gör en spårsvetsare?

Som spårsvetsare kommer du att arbeta med underhåll, felavhjälpning och nybyggnation av järnvägsspår, tunnelbana och spårväg. Dina arbetsuppgifter inkluderar växelbyten, räls- och slipersbyten samt att akut åtgärda rälsbrott på vintern och solkurvor på sommaren. Detta är ett kvalificerat arbete som kräver precision, kunskap och ett skarpt öga för detaljer.

Kvinnlig spårsvetsare

Spårsvetsarutbildningen

Den nya spårsvetsarutbildningen i Nässjö är inte bara en kurs; det är en upplevelse som förbereder dig för en framtid inom en bransch som alltid är i rörelse. Vi har skapat en miljö där du kan lära dig genom praktiska övningar och simuleringar, inklusive hantering av rasade kontaktledningar och evakuering av tåg. Vår anläggning är designad för att ge dig den bästa möjliga utbildningen, med hjälp av den senaste tekniken och riktiga scenarion som du kan ställas inför i ditt framtida yrkesliv.

Nässjöakademin

Vår anläggning i Nässjö är inte bara för utbildning; det är en plats för innovation. Här planerar vi att testa bullerplank med solceller som kan förse järnvägen med el, och vi har övningsflygningar med drönare i järnvägsmiljö under säkra förhållanden. Med det nya fibernätet Rakel 4 och 5G-utbyggnaden längs stambanan, är vi redo att möta framtidens utmaningar.

Jonas Karlsson, utbildningsledare i Nässjö, säger: “_Det är bara fantasin som sätter gränser för utvecklingsmöjligheterna i Nässjö. Vi är mitt inne i VR-utveckling inom järnvägsutbildningar och har redan som första anordnare i Sverige en övningsmöjlighet för lokförare växling._”

Manlig spårsvetsare i solnedgång

Ansök till denna yrkesutbildning nu

Är du redo att ta klivet in i en spännande och dynamisk karriär som spårsvetsare? Nässjö erbjuder dig en unik chans att bli en del av en framtidsinriktad spårsvetsarutbildning som ger dig de färdigheter och den erfarenhet du behöver för att lyckas. Kom och var en del av Nässjös växande järnvägsfamilj och ta din plats i en av de mest kritiska och spännande rollerna inom järnvägsindustrin.

Välkommen till Nässjö – där din framtid på spåret börjar!

Läs mer om utbildningen och anmäl ditt intresse här.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Starta en diskussion på Facebook eller kommentera!

Läs vårt onlinemagasin

Du kanske även skulle gilla