cady
Sponsrad

Nya sparstrategin: Planera matlådan med eReklamblad

.
Av: Redaktionen
Lästid: 4 minuter
14 Feb 2020

Var hittar du bästa erbjudanden på mat? Som student kretsar ditt liv kring ungefär fyra saker; plugg, vänner, fest och mat. Är du inte ett proffs på matlådor efter år av studier så har du verkligen missat ett av de bästa sätten att spara in pengar på, inte bara som student utan även efteråt när du är färdigpluggad och ska ut i arbetslivet. Oplanerade inköp svider allra mest när du loggar in på din mobilbank och det kan ta ett tag innan du hittar de där gyllene recepten som nästan smakar godare uppvärmd i en matlåda. Glöm inte bort att laga maträtter som fungerar i matlådan (potatis är alltså uteslutet) - här hittar du tips på det!

eReklamblad - hitta erbjudanden nära dig!

Var kommer reklamblad in i bilden? Många väljer att neka reklam i brevlådan, kanske mest för att det är jobbigt att behöva slänga men också för att det i slutändan innebär ofantliga mängder papper som helt enkelt bara slösas bort. I Sverige får ett hushåll i genomsnitt 50 kg pappersreklam per år. Enligt Naturvårdsverket motsvarar alla hushålls reklamblad cirka 3 miljoner träd. Samtidigt är reklamblad där mataffärer annonserar ut nedsatta varor och erbjudanden rena rama guldgruvan för fattiga studenter.

eReklamblad är en app som samlat alla reklamblad för matbutiker över hela Sverige. Appen har slagit stort i Danmark där den laddats ner av över 2 miljoner användare.

Handplocka dina kap!

Nu behöver du varken bläddra bland reklamblad eller lägga ner värdefull tid på att hitta bra erbjudanden för din plånbok. eReklamblad låter dig bläddra fritt i mobilen mellan olika affärer och handplocka ut de erbjudanden du vill köpa. Erbjudanden samlas sen i en inköpslista där du enkelt kan se och planera nästa maträtt - utifrån vad som är billigast i stunden!

Vi pratar med Lukas på eReklamblad om appen och varför den är perfekt för studenter!

Varför behövs en app som eReklamblad?

Vi tar emot stora mängder pappersreklam varje år och det innebär i sin tur att vi även tar emot reklam vi inte vill ta del av. Detta slipper du med eReklamblad, då du själv väljer vad du vill läsa. Vi jobbar för att vara enkla och inspirerande istället för påträngande. Samtidigt publiceras flera ton reklamblad varje år och det sker stora utsläpp vid såväl produktion och transport som vid distribution.

Vidare har du allt tillgängligt på en plattform och det blir ett smidigt och enkelt sätt att spara pengar på. Du får direkt en lättare översikt och kan bland annat se populära erbjudanden och de senaste reklambladen. Förutom att bläddra i reklambladen för inspiration kan du också söka på varor och således se vilka butiker i din närhet som har de bästa erbjudandena på dessa varor.

Många studenter har kanske varken tid eller ork att planera sina inköp, hur ska eReklamblad hjälpa de?

Just tidsaspekten är viktig för oss. Vårt syfte är att göra din vardag bättre och det är något vi har gjort sedan 2009. Vi anser att en bra vardag är fylld av energi som du kan spendera på saker som är betydelsefulla för dig och vi tror att ett av de största hindren är shopping. Det tar mycket tid och kan vara ansträngande. Detta vill vi förändra.

Studenter som inte har mycket tid över kan till exempel använda prenumerationsfunktionen i appen. Vad som menas med detta är att när du hittar ett reklamblad du gillar kan du prenumerera på detta och därefter få en notifikation när de nya bladen publiceras. Har du några favoriter du bläddrar i kan du då alltså spara tid genom att bli meddelad när dessa butikers nya reklamblad ligger uppe.

En annan fördel är att du kan ta del av reklambladen var och när du vill. Du behöver alltså inte hämta dem i brevlådan, utan kan läsa igenom dem när du sitter på exempelvis tåget eller bussen.

Vad är ditt bästa knep när du använder eReklamblad?

Personligen tycker jag om inköpslistan, som hjälper mig i planeringen när jag går till butiken. När jag väl är inne i ett reklamblad kan jag markera ett erbjudande jag gillar och lägga till det direkt i inköpslistan, som automatiskt räknar ut hur mycket alla varor kostar tillsammans. I och med detta slipper jag att ta med en “vanlig” inköpslista till butiken.

Du som är expert på reklamblad, vilka kap borde man hålla ett extra öga på i appen som student?

Populära erbjudanden ger en bra överblick över bra fynd som många tar del av för tillfället. Men man ska heller inte glömma bort att det inte bara finns matbutiker i appen, utan ett brett utbud av butiker finns representerade - allt ifrån sport till hemelektronik och vitvaror. Om du är ute efter erbjudanden inom andra områden än mat tycker jag även att du ska hålla ett extra öga på dessa.

eReklamblad finns att ladda ner gratis på Google Play och iTunes.

Läs mer:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Starta en diskussion på Facebook eller kommentera!

Läs vårt onlinemagasin

Du kanske även skulle gilla