Sponsrad
Ventilationsingenjör
Av: Enköpings Kommun
Lästid: 2 minuter
8 Maj 2020

Plugga till Ventilationsingenjör med inriktning styr- och reglerteknik

Är du intresserad av inomhusmiljö, ventilation, teknik och hur dessa skulle kunna förenas? Söker du ett yrke som förändras kontinuerligt och ger dig möjlighet att lösa problem? Då är det här utbildningen för dig.

Som ventilationsingenjör kommer du få möjligheten att förbättra inomhusmiljö och luftkvalitet för att möta rådande krav på energibesparing. Att tillämpa ventilationstekniska principer, råda kring ventilation- och VS-system och utföra planering, projektering eller injustering av ventilationssystem utifrån energibesparings- och miljöperspektiv är några av utbildningsmålen för en ventilationsingenjör. Att dessutom kunna konstruera och kontrollera styr- och reglerfunktioner gör utbildningen unik i sitt slag.

Alla studerande erhåller inloggning till en läroplattform med tillgång till digitalt studiematerial, föreläsningar, kursplaner och utbildningsmål samt relevant studieinformation. På så sätt kan alla lättare följa upp studierna hemifrån, utföra uppgifter m.m.

Ansök här!

Ventilations-, styr- och reglerteknisk kompetens efterfrågas ständigt. Efter avslutad utbildning är du utrustad med aktuell och efterfrågad yrkeskunskap som ger dig mycket goda möjligheter i arbetslivet.

I takt med ökade krav på inomhusmiljö, förbrukad energi, besparingskrav och förändrade regler gällande ventilation- och byggstandard så ökar efterfrågan på ventilations-, styr- och reglerteknisk kompetens ständigt. Utbildningen till ventilationsingenjör bedrivs i nära samarbete med arbetslivet, där placeringen i Mälardalsområdet med flertalet stora ventilationsföretag är att betrakta som väldigt gynnsam och möjligheten till arbete efter examen är mycket stor.

Lärande i arbete (LIA)

Eftersom vi vet att chansen till jobb ökar genom yrkeserfarenhet får du ta del av 25 procent lärande i arbete (LIA) under utbildningen. Det ger dig praktisk erfarenhet och färdigheter av att arbeta inom yrkesrollen under studietiden ute på olika arbetsplatser. Många studenter bygger ovärderliga nätverk inom branschen under sina LIA-perioder och i många fall resulterar LIA i anställning efter avslutad utbildning.

Studiestart: 31 augusti 2020

Nivå: Eftergymnasial nivå

Omfattning: 400 poäng (2 år)

Studietakt: 100%

Ort: Enköping

Platser: 25

Kostnad: Utbildningen är avgiftsfri samt studiemedels-berättigad

Ansökan stänger 9 juni.

Ansök här!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Starta en diskussion på Facebook eller kommentera!

Läs vårt onlinemagasin

Du kanske även skulle gilla