Studera > kunskap

Så blir du omtyckt på tre minuter

Unsplash
Av: Redaktionen
Lästid: 2 minuter
26 Apr 2020

Ett första möte kan vara avgörande för hela din framtid. Både när det kommer till kärlek, jobb och vänner. Vi dömer varandra snabbare än vad vi tror. Bara inom tre minuter har vi oftast bestämt oss för om personen vi möter än någon vi vill umgås med eller inte.

Även om vi inte ska ändra på hur vi är finns det vissa knep som gör att vi blir mer omtyckta i det första mötet med nya människor. Knepen vi idag går igenom är till för att du ska lyckas få alla att gilla dig på under tre minuter.

Ögonkontakt

Att ta ögonkontakt är super viktigt. Både för att visa ett intresse för personen och förmedla en bekväm känsla. Ett leende skadar inte!

Ordentligt handslag

Vi dömer folk undermedvetet redan när vi tar varandra i hand. Ett handslag ska vara fast, tydligt och bestämt. Vi vill inte mötas av ett handslag som känns mesigt eller ett som får oss att lämna med brutna fingrar.

Memorera namn

Är detta en person du kommer träffa igen eller spendera tid med framöver. Då är det viktigt att memorera namn. Ett tips kan vara att upprepa personens namn.
Exempel;

— Hej, mitt namn är … Lisa
— Hej Lisa, vad trevligt att ses. Mitt namn är Adam.

Känn av situationen

Är det läge att dra ett skämt eller borde du vara mer professionell. Är det du som ska driva konversationen eller borde du ta ett steg tillbaka?

Lyssna och visa intresse

Det är super viktigt att lyssna och visa intresse. Även om det är du som driver konversationen måste du lyssna och ställa ledande frågor.

Var nyfiken på personen

Genom att vara nyfiken blir du mer intressant. Ställ ledande frågor och hänvisa eller prata inte om dig själv. Återkoppla till de personen berättar för dig och memorera det viktiga i konversationen. Genom att du lyssnar och är nyfiken blir den person du träffar mer intresserad, både av dig och det du har att säga.

Vill du lära dig mer om kroppsspråk? Kolla in denna artikel.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Starta en diskussion på Facebook eller kommentera!

Du kanske även skulle gilla