Sponsrad

Så förbättrar du din studieteknik - lärdomar från tusentals timmar av läxhjälp

Studieteknik
Av: Smartstudies
Lästid: 3 minuter
20 Apr 2020

Repetition är kunskapens moder. Ja, så brukar det heta och det är helt sant. Men det finns fler tips för hur du kan förbättra dina kunskaper snabbt. I den här artikeln sammanställs några tips om läxhjälp från läxhjälpsföretaget SmartStudies.

SmartStudies erbjuder läxhjälp och har primärt riktat in sig på mattehjälp. Bolaget hjälper elever över hela Sverige, det rör sig både om elever på grundskola- och gymnasium som elever på högskolor och universitet. SmartStudies erbjuder undervisning på regelbunden basis, men också som punktinsatser inför ett större prov. Genom alla dessa timmar som SmartStudies hjälpt elever att förbättra sina studieresultat, så har de lärt sig av vilka metoder som fungerar bäst för att en elev ska förbättra sina kunskaper. I denna artikel sammanställs ett antal konkreta tips för hur du kan plugga för att snabbt bli bättre i ett visst ämne, från SmartStudies mattelärare.

Lägg ner tid - det finns inga genvägar

Det kan låta helt uppenbart. Men det är helt sant. Ett grundläggande missförstånd när man pratar om studieteknik är att det skulle finnas metoder som gör att du inte behöver anstränga dig något vidare i skolan. Det finns naturligtvis metoder som gör att du kan plugga mer eller mindre effektivt - men det är alltid viktigt att man lägger ner tillräckligt med tid.

Anteckna för hand - tydlig erfarenhet

Kognitionsforskningen är tydlig med att det bästa för din inlärning är att anteckna för hand. Det är ett råd man särskilt ska ta till sig när man försöker plugga in faktakunskaper - det bästa sättet att memorera och minnas är att anteckna för hand. Givetvis är datorn ett utmärkt verktyg också som kan användas för att skriva längre sammanfattningar av läroböcker, skriva dokument och annat, men när det gäller att anteckna för att minnas så är anteckningar för hand att föredra. Här hittar du mer information om hur Allakando bedriver sin studiehjälp och mattehjälp.

Testa dina egna kunskaper

SmartStudies privatlärare uppmanar alltid eleverna som får läxhjälp ska testa sig själv. Det innebär att eleven som får läxhjälp får skriva instuderingsfrågor till sig själv och besvara de, på så sätt förbereder eleven sig för ett provtillfället och får möjlighet att utvärdera sina egna kunskaper. Elever som får läxhjälp får ofta tipset att göra så kallade flashcards till sig själv, för hand, då den kan träna på att komma ihåg viktiga faktakunskaper.

Läxhjälp - lärarledda studier är kanske det mest effektiva

Forskningen visar på att en av de viktigaste faktorerna för hur en elev klarar sig i skolan är om den får tillräckligt med tid med en duktig lärare. Ett sätt att få mer tid med en duktig lärare är att anlita läxhjälp. SmartStudies undervisning bedrivs av duktiga privatlärare med goda ämneskunskaper och en bra pedagogisk förmåga, 9 av 10 som får läxhjälp av SmartStudies höjer sina betyg. Är du intresserad, läs mer om läxhjälp Malmö här.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Starta en diskussion på Facebook eller kommentera!

Läs vårt onlinemagasin

Du kanske även skulle gilla