Sponsrad

Så skyddar du studiebidraget från att hamna i fel händer

Skimsafe
Av: Skimsafe
Lästid: 2 minuter
13 Jun 2019

Antalet kontaktlösa kort fortsätter att öka i Sverige och du har säkert redan ett i din plånbok. Med kontaktlösa betalkort kan du snabbt och bekvämt betala utan att stoppa in kortet i betalterminalen, för ett lägre belopp behöver du inte ens slå in din pinkod. Den trådlösa tekniken i de nya betalkorten har dessvärre också gjort det möjligt för bedragare att stjäla dina kortuppgifter - helt trådlöst genom så kallad trådlös skimning.

Det är med enkel utrustning som bedragare kan stjäla dina kortuppgifter och du märker inte att du drabbats innan det är för sent. Det enda tjuvarna behöver är en mobiltelefon med NFC-läsare eller en kortläsare kopplad till en laptop, sedan kan de bara ställa sig i närheten av dig eller gå förbi. Inom loppet av några sekunder har tjuven sparat ner de kortuppgifter som krävs för att handla med kortet på nätet.

Okända risken med kontaktlösa kort

Att bli utsatt för trådlös skimning kan hända var som helst. När du är på stan, bussen eller på någon annan plats finns det tyvärr en risk att dina kortuppgifter hamnar i fel händer. Björn Granberg, en av grundarna till det svenska säkerhetsföretaget Skimsafe, berättar att det är väldigt enkelt för tjuvarna att få tag på kortuppgifter och han är oroad över utvecklingen.

— Idag låter tekniken oss exempelvis handla mat på ett smidigare sätt än någonsin. Vi blippar enkelt kortet i kassan för att betala - men den smidiga tekniken har även gjort det enkelt för tjuvar att skimma oss och få tillgång till våra kortuppgifter på samma smarta sätt, berättar han.

Skyddskortet är smidigt att använda och placeras bland de andra korten i din plånbok, korthållare eller mobilskal. Förutom att förhindra ditt studiemedel från att hamna i fel händer skyddar Skimsafes skyddskort upp till åtta kontaktlösa betalkort och påverkar varken din mobiltelefon eller dina betalkorts funktioner - något som gör det till en självklarhet i allas plånböcker.

— När någon försöker läsa av kortet aktiveras störsändaren i skyddskortet och gör din kortinformation oläsbar. Det är det smartaste och mest effektiva sättet att skydda sig mot trådlös skimning. Allt du behöver göra är att placera det tillsammans med dina andra kort.

Skimsafes skyddskort finns att köpa för 299 kronor på Skimsafe.se just nu med gratis frakt direkt till din brevlåda. Kortet finns även att köpa i butik hos Clas Ohlson, MediaMarkt och Elgiganten.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Starta en diskussion på Facebook eller kommentera!

Läs vårt onlinemagasin

Du kanske även skulle gilla