Sponsrad

Sätt fart på din karriär och lär dig ett av världens största språk!

Unsplash
Av: EF Education
Lästid: 5 minuter
6 Feb 2019

Sätt fart på din karriär och lär dig ett av världens största språk!

Det spanska språket influerar oss dagligen och många kan säkert redan några enstaka fraser och ord på spanska som vi lärt oss från det spanska köket och den spanska musiken. Kanske har du även pluggat spanska under dina skolår men känner att du glömt det mesta eller inte riktigt lärde dig språket på djupet. Det är aldrig försent att lära sig ett nytt språk och en av de bästa metoderna för att lära sig ett språk är att åka till landet där språket talas. Spanska är idag ett av världens största språk och att lära sig språket har många fördelar särskilt när du får lära dig spanska utomlands i Spanien där språket har sina rötter. Upptäck alla härliga anledningar varför du borde läsa en språkkurs i Spanien.

Det härliga klimatet

Vädret är fantastiskt i Spanien året runt och du kommer få uppleva soligt och varmt väder när du studerar här. Vill du plugga här under sommaren så kommer du garanterat ha en solsäker sommar och njuta av ett behagligt klimat. Hur låter det att få spendera dagarna på stranden efter lektionstid? Svalka dig i havet tillsammans med dina nya vänner eller njut av en kall sangria på stranden när solen värmer som mest.

Ett nödvändigt språk att lära sig

När du studerar i Spanien får du tid till att upptäcka landets fascinerande historia och kultur. Idag är spanska ett av världens största språk och talas av ca 500 miljoner människor världen över. Spanskan är även ett av världens mest spridda språk och många länder runt om i världen har spanska som officiellt språk. Eftersom så många talar spanska runt om i världen blir det alltmer vanligt eller nödvändigt att lära sig spanska. Att lära sig det spanska språket öppnar upp många dörrar, särskilt om du vill arbeta internationellt i framtiden men även om du vill resa till de länder där invånarna inte talar så bra engelska. När du lär dig spanska kommer du också förstå kulturen på djupet. Att lära sig språket blir en värdefull merit för din framtid oavsett om det handlar om akademiska eller professionella ändamål.

upplev-spanien

Trendigt nattliv

En sak som är säker är att det spanska folket kan festa och ha kul tillsammans. Årligen sker flera festivaler runt om i landet som du inte får missa. Har du hört talas om festivalen La Tomatina? Missa inte denna festival som sker i augusti årligen och har flera tusentals besökare där festivalen går ut på att deltagarna kastar tomater på varandra. Dessutom har Spanien ett fartfyllt och populärt nattliv med trendiga klubbar, mysiga tapasbarer och cocktailbarer. Testa även på utelivet i Ibiza, Barcelona, Madrid och Marbella när du studerar i Spanien. Kom ihåg att Spaniens uteliv är känt för att börja senare jämfört med hemma i Sverige, här får du räkna med att bege dig ut till nattklubbarna sent på natten och festa tills gryningen.

Varm lokalbefolkning

De spanska invånarna är kända för att vara trevliga och öppna och det är enkelt att lära känna nya vänner i Spanien. Här kan du enkelt starta en avslappnad konversation med lokalbefolkningen och när du börjar lära dig fler fraser och ord kommer du inte ha några problem med att föra en konversation på spanska. Ju mer du kommer i kontakt med lokalbefolkningen och vågar testa på att prata spanska ju snabbare kommer du lära dig språket. I Spanien slutar inte din språklektion vid skolbänken utan fortsätter även efter lektionstid när du beger dig till matbutiken, caféet, restaurangen och pratar med invånarna.

spanien-resa-språk

Utsökt mat

Det spanska köket är känt världen över och varje region i landet har sina egna specialiteter. Paella, pata negra och croquetas är några kända matfavoriter från det spanska köket. Den spanska tapaskulturen är särskilt populär längs med södra Spanien och i norra Spanien äter du istället pinchos vanligtvis, som är små tilltugg, likt tapas. Tapas och pinchos är mer än bara mat, det är ett utmärkt tillfälle att samlas med nära och kära för att avnjuta en bit mat och umgås. Du kommer garanterat ha en fantastisk matupplevelse när du studerar i Spanien.

Varierande landskap

Regionerna i landet skiljer sig åt med sin natur och med sin egen typiska skönhet. Spanien må främst vara känt för sina vackra stränder och soliga kuster men det är också ett land med vackert landskap. Varje stad i Spanien har en säregen atmosfär, kultur och en djup historia med egna traditioner. I norra Spanien får du uppleva vackra vyer när du besöker Pyrenéerna eller när du vandrar längs med Camino de Santiago, i Barcelona finner du den berömda katalanska arkitekturen signerad Gaudi eller upptäck Andalusiens vackra arkitektur och kultur som influerats av det moriska riket.

Otroliga sevärdheter

I Spanien råder det ingen brist på sevärdheter, på helgerna kan du utforska allt som landet har att erbjuda. I Barcelona kan du uppleva Gaudis säregna byggnader, strosa längs med la Rambla eller uppleva den katalanska kulturen. I Madrid får du känna av storstadspulsen och här kan du uppleva både trendigt nattliv och museer i världsklass. I Malaga och Costa del Sol har du alltid nära till havet och stranden. Från Malaga har du nära till Granada och Andalusien, här finner du storslagna palats och arabisk arkitektur och kultur.

Världsberömd fotboll

Om du gillar fotboll så har du kommit helt rätt när du studerar spanska i Spanien. I Spanien är det La Liga som gäller och ligan är hem till några av världens mest kända fotbollslag och spelare. Förmodligen känner du till de berömda lagen Real Madrid och FC Barcelona. Upplev en av de största matcherna, El Clasico när du studerar i Spanien och bevittna när rivalerna Real Madrid och FC Barcleona gör upp om segern i denna klassiska match. När du studerar i Spanien så kommer du märka av invånarnas passion för fotbollen. Avnjut en fotbollsmatch på plats när du pluggar i Spanien eller ta dig till närmsta baren och se fotboll med passionerade spanska fans.

EF erbjuder spanskakurser i Spaniens tre härligaste städer: Malaga, Barcelona och Madrid - spännande platser med väldigt olika atmosfär.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Starta en diskussion på Facebook eller kommentera!

Läs vårt onlinemagasin

Du kanske även skulle gilla