Sponsrad

Saxakademin - bli licensierad frisör med grundutbildning

Unsplash
Av: Saxakademin
Lästid: 2 minuter
20 Aug 2018

Ett stenkast från Ullevi hittar du en av Sveriges ledande frisörskolor. Engagemang, individuella mål och serviceminded är nyckeln till en framgångsrik karriär enligt grundaren Eva Dimitropoulou Valari, som med sina 22 år i nacken som frisör leder grundutbildningen tillsammans med akademins två andra lärare.

Hos Saxakademin kan du bli licensierad frisör genom att gå deras grundutbildning och få godkänt på gesällprov. Du kan välja att gå utbildningen antingen som heltidsstudent eller genom ett individuellt schema. Har du en stylistutbildning sedan tidigare förkortas utbildningsperioden till endast 25 veckor.

“En jättebra utbildning där jag, trots att jag har gått en 3-årig gymnasieutbildning med frisörinriktning, lärt mig en massa nya saker inom yrket…”

– Hanna Axelsson, elev på Saxakademin.

Under grundutbildningen erbjuder Saxakademin olika kurser ledda av experter inom färg, klippteknik och de senaste trenderna. Det finns också möjlighet att åka till IAHS årliga event där du kan vara med och tävla, utbilda dig och knyta nya kontakter inom frisörbranschen.

Passion och engagemang

Att möta eleven halvvägs, förstå och göra elevens mål till sina egna är en av grundbultarna i utbildningen hos Saxakademin.

Tidigare erfarenhet behövs inte för att få söka grundutbildningen, istället värdesätts bland annat stark vilja och god social kompetens.

Under de sista veckorna av grundutbildningen tränas och coachas du av lärare inför gesällprovet som är det slutgiltiga testet för att bli licensierad frisör!

View this post on Instagram

Yrkesproven är igång. @saxakademin @frisorforetagarna #saxakademin

A post shared by saxakademin (@saxakademin) on

I senaste gesällprovet blev alla elever godkända och allihopa har idag jobb!

Vill du bli behörig licensierad frisör?

Gå grundutbildningen till licensierad frisör på vackra västkusten omgiven av likasinnade och lär dig rent hantverk med engagerade lärare och frisörer.

Läs mer om Saxakademin.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Starta en diskussion på Facebook eller kommentera!

Du kanske även skulle gilla