cady
Sponsrad

Söker du en karriär inom skogsbruket?

Skogbrukstekniker

Letar du efter mer än bara ett jobb? Vill du göra en verklig skillnad för hållbarheten? Söker du en karriär inom skogsbruket? Att bli Skogsbrukstekniker är ett utmärkt val. Det erbjuder stora jobbmöjligheter och även möjlighet att driva ett eget företag.

Skogsbrukstekniker 300 YH-poäng

Med rätt utbildning kan du skaffa dig de färdigheter som behövs för att arbeta med hållbart skogsbruk och bli en del av en växande bransch. Yrkeshögskolan Skogstekniska har tillhandahållit utbildning inom skogsbruket sedan 1991, så de vet vad som krävs för att lyckas som Skogsbrukstekniker.

Börja din resa mot att bli Skogsbrukstekniker redan idag! Deras omfattande program och team av lärare har gjort dem till en av de ledande leverantörerna av skogsteknik i Sverige.

Skogsbrukstekniker programlista

Få jobb direkt efter examen

Efter examen finns det mycket goda möjligheter till omedelbar anställning som skogsmaskinförare, skogsplanläggare, arbetsledare eller avverkningsplanerare. Med de färdigheter som förvärvats i programmet kan studenten också driva ett eget företag inom skogsbruk och avverkning.

För närvarande råder det en stor kompetensbrist inom sektorn, så de utexaminerade studenterna har hög relevans för arbetsmarknaden och nio av tio har fått jobb direkt efter examen.

LIA - Lärande i arbete med fri praktikplats

Som om det inte vore nog får du också möjlighet att delta i praktik i den verkliga världen, vilket ger dig chansen att prova på olika skogsbruksyrken. Med ett sådant utbud av möjligheter är det här programmet ett utmärkt sätt att starta din karriär inom skogsbruk!

Skogstekniska erbjuder ett högkvalitativt och intensivt utbildningsprogram som gör det möjligt för dig att bli en specialist inom skogsbruksteknik. Utbildningen är på 100% studietakt, kostnadsfri och CSN-berättigad. Du kan välja att antingen studera i Alfta eller Ljusdal.

Utbildningen ger dig en Yrkeshögskolesexamen.

Grävmaskin i skogen

Grundläggande Skogsbruk för vuxna på Yrkesvux

Vill du gå en mer grundläggande skogsutbildning kan du kolla in Grundläggande skogsbruk för vuxna på Yrkesvux hos Slottegymnasiet.

För mer information

Besök www.skogstekniska.se, www.slottegymnasiet.se eller kontakta Skogstekniska på info@skogstekniska.se för mer information.

Vi ser fram emot att höra från dig! Låt oss tillsammans bygga en ljusare framtid för skogsindustrin i Sverige.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Starta en diskussion på Facebook eller kommentera!

Läs vårt onlinemagasin

Du kanske även skulle gilla