Studera > sommarjobb

Sommarjobb 2020

Sommarjobb 2020
Av: Jonnah Friberg
Lästid: 4 minuter
19 Feb 2020

Har du planerat att sommarjobba i sommar? Då är det hög tid att söka redan nu! Många företag har redan stängt sina ansökningar för sommaren, men här nedan har vi listat populära sommarjobb som fortfarande går att söka här nedan.

Kanske vill du få ihop pengar för att kunna resa i höst? Köpa en ny pluggdator? Eller ha en extra buffert inför nästa termin för att ha möjlighet att hänga med på eventuella aktiviteter? Att sommarjobba kan vara en riktigt bra idé för att tjäna pengar som student, samt för att bygga på CV:t inför arbetslivet efter skolan.

Så hur gör du för att få tag på ett sommarjobb (om du inte skulle hitta ett bra i vår lista här nedan)?

  • Se till att alla i ditt nätverk (familj, vänner, LinkedIn, Facebook, osv.) vet om att du söker sommarjobb. Vem vet, någon du känner kanske letar efter just dig!
  • Gå på jobbmässor. Bland annat så brukar arbetsförmedlingen anordna en del mässor.
  • Googla! Och kolla in alla platsannonssidor där ute på nätet. Det finns även en hel del Facebookgrupper där det läggs ut jobb i den stad du bor i.
  • Skriv en bra ansökan, med ett CV och personligt brev – Varför är just DU perfekt för DETTA jobb?

Läs mer om att skriva CV här:

Sommarjobb:

Gröna Lund – Stockholms stora nöjesfält (sista ansökningsdagar är 23-29 feb)

Gröna Lund söker sommarjobbare som Säkerhetsvakt, Säsongsmekaniker, Entrévärd, Hovmästare, Parkvårdare och flera andra yrkeskategorier.

Så här skriver Gröna Lund på sin hemsida:

”Vi söker efter engagerade stjärnor som brinner för gästmötet. De som jobbar hos oss får ett minne för livet och många nya vänner. Vi erbjuder bra utbildning och en värdefull erfarenhet inom service. Hos oss finns anledning att skratta varje dag och det blir många roliga möten med gäster och kollegor.”

Kolla in jobben på Gröna Lund här!

Kolmården – Djurpark i Nyköping (sista ansökningsdagarna är 20-25 feb)

Hos Kolmården kan du hitta sommarjobb som Nöjesbokare, Spaterapeut, IT-artist, Lagermedarbetare, Parkvårdare och mycket mer.

Nu söker vi nya stjärnor till våra olika säsongstjänster till sommaren 2020 och letar efter dig som trivs i rampljuset, brinner för gästmötet och alltid vill överträffa våra gästers förväntningar! - Kolmårdens hemsida

Kolla in jobben på Kolmården här!

Familjebostäder – Bostäder i Stockholm (sista ansökningsdagen är 4 mars)

I år tar Familjebostäder emot 100 stycken sommarjobbare. 90 ungdomar kommer att jobba i våra bostadsområden med enklare målnings- och reparationsarbeten, rensning av ogräs samt att hålla ordning och reda på gårdar, i trapphus och källare. 10 ungdomar får placering på huvudkontoret i Hammarby sjöstad.

Familjebostäder kräver dock att du är född mellan 2001-2004 och är folkbokförd i Stockholm stad. Jobben fördelas genom lottning.

Sök jobb hos Familjebostäder här!

Malmö Stad – Värdar till Kulturarrangemang & Mötesplatser (sista ansökningsdagen är 1 mars)

Sommarscen i Malmö söker 10 stycken publikvärdar som presenterar scenkonst och film under bar himmel i Malm under sommaren. Ingen arbetslivserfarenhet krävs. Men du bör inte ha något emot att arbeta utomhus oavsett väder, vara lösningsorienterad och kunna vara kommunicera på ett bra och trevligt sätt.

Sök jobb som värd här!

Scandic Hotels – Sommarpersonal till Göteborg (sista ansökningsdagen 25 mars)

Scandic Hotels i Göteborg söker 50 stycken personer till olika sommarjobb inom reception, housekeeping, frukost och restaurang. Älskar du service och vill spendera din sommar med att göra andras semestrar så bra som möjligt, kan detta sommarjobb vara perfekt för dig! Störst vikt läggs vid dina personliga egenskaper.

Sök jobb hos Scandic Hotels här!

Är det en traineeplats du letar efter så kan du hitta det genom vår TraineeSearch.

Fler sommarjobb:

Furuvik – Sommarjobb i djurparken i Furuvik (sista ansökningsdagarna är 22 feb – 6 mars)

Skara sommarland – Sommarjobb på Nöjesfältet i Skara (sista ansökningsdagen är 24 feb)

Flodinsgården – Vårdpersonal till Västerås (sista ansökningsdagen 15 mars)

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Starta en diskussion på Facebook eller kommentera!

Läs vårt onlinemagasin