cady
Studera > studentliv

Studentstad Växjö

Linné universitet

Det finns flera bostadsområden att välja mellan I Växjö men det är på Campus som de flesta Studentlägenheterna finns, och där de flesta studenter vill bo. Det gör att det krävs en hel del poäng för att få ett boende där.

Av: Redaktionen
Lästid: 4 minuter
19 Maj 2017

Allt ligger nära,

och det är där studentpubarna ligger. Teleborg är det område som är närmast Campus och universitetet, och därifrån kan du med lätthet gå till föreläsningarna. Österområdet är också I närheten, men bra att ha cykel.

I Växjö stad finns en del studentlägenheter, mest i korridor. Här är det nära till allt och det är alltid kort väg till universitetet. Alvesta, Lessebo och Tingsryd är orter runt Växjö där du kan bo och pendla till universitetet. En del av de företag som hyr ut till studenter drar av på hyran för resekostnaderna.

Här Kan Du Hitta Studentbostad I Växjö

Boplats Växjö

På webbplatsen Boplats Växjö finns två bostadsköer - för studentboende och vanliga bostäder. Vid anmälan i studentkön blir du automatiskt anmäld till kön för vanliga bostäder inom de tre bostadsbolagen Hyresbostäder i Växjö AB, Växjöhem AB och Vidingehem AB.

www.boplats.vaxjo.se

Linnéstudenterna

Linnéstudenternas bostadsförmedling. En sajt där företag och privatpersoner kan lägga ut sina lediga bostäder. Inneboende rum och andrahandslägenheter är det vanligaste alternativen.

www.linnestudenterna.se

Campushem

Campushem disponerar 113 lägenheter på Campus i Växjö. Det finns fyra olika lägenhetstyper att välja på, varav två endast för studenter på Växjö universitet.

www.campushem.se

Studentbostäder I Växjö

Lägenheterna finns på Campusområdet vid universitetet I Växjö. Dessa ligger ett par minuters promenad från universitetets huvudbyggnad. Lägenheterna är ettor om 22 m² inklusive kök och toalett med dusch.

www.stubor.se

Ca Fastigheter Ab

CA Fastigheter bedriver fastighetsförvaltning av egna fastigheter I södra Sverige. Verksamheten finns på sju orter; Borås, Jönköping, Kalmar, Karlskrona, Osby, Stockholm och Växjö. Huvudkontoret finns i Kalmar.

www.cafastigheter.se

HSB Sydost

HSB Sydost äger 1 200 hyreslägenheter i Kalmar, Karlskrona, Karlshamn, Nybro och Växjö.

www.hsb.se

Johanssons Fastighetsförvaltning

Johanssons Fastighetsförvaltning är familjeägt fastighetsbolag med fastigheter belägna i Grimslöv ca 2,5 mil söder om Växjö. Husen är 2 plans och har 14 lägenheter totalt.

www.jfhb.se

Studentstad Växjö

Linnéuniversitetet

** Växjö och Kalmar är numera två universitet som samarbetar och är ihop slagna till – Linnéuniversitetet. Där finns det alltså utbildningar som du bara kan läsa I Växjö, bara i Kalmar men också program som erbjuds på båda lärosäten. Men oavsett var eller vilket program du läser så är det en del saker som händer och är lika för de allra flesta universitet och högskolor. **

Tacka Ja!

Det första du måste göra är att tacka ja till din utbildningsplats. Du gör det på antagning.se. Om du är antagen i urval 2 behöver du inte tacka ja. Gå till antagning.se

Skaffa Studentkonto

Du behöver ett studentkonto för att kunna logga in på Lnu.se/ student. På sidan kan du sedan registrera dig, komma åt kursmaterial, få tillgång till din e-post och övriga IT-tjänster.

Registrera Dig!

Du måste registrera dig på den kurs eller det program du ska läsa. Registreringsperioden är en vecka före kursstart och under kursstartsveckan. När du registrerat dig visar du att du är aktiv som student, och då kan också studiebidrag och studielån betalas ut. Du registrerar dig på Lnu.se/student

Kursplan och litteratur

Kursplanen beskriver hur din utbildning ser ut och vad den innehåller. Här hittar du också den litteratur du behöver. Program- och kursplan hittar du på respektive utbildningssida.

Nollning/Intro

Introduktionsveckan, ”nollningen”, är en vecka fylld av roliga, blandade aktiviteter. Under den tiden lär du känna andra studenter och din nya stad. De flesta aktiviteterna startar veckan innan terminsstart.

Du kommer att få information om var och när din introduktionsvecka börjar när du har blivit antagen till ditt program. Aktiviteterna anordnas främst av studentföreningarna. Det finns flera olika studentföreningar, beroende på vilken utbildning du kommer att läsa.

Under introduktionen anordnas också en välkomstmässa för alla nya studenter. Då kan du bland annat gå på en föreläsning om hur man lyckas med sina studier. Studentkåren och studentföreningarna är på plats.

Linnéuniversitetet

Den 1 januari 2010 gick startskottet för Linnéuniversitet, Sveriges nyaste universitet som är en sammanslagning av Högskolan I Kalmar och Växjö universitet.

Ett modernt, internationellt universitet i Småland med ambitioner. Carl von Linné är den svenske vetenskapsman som har fått störst genomslag i vår omvärld. Med rötterna i Småland gjorde han hela världen till sin arena. Han var djärv, nyfiken och innovativ, någon vi i dag skulle kalla för en entreprenör. Genom att ge vårt nya universitet namnet Linnéuniversitetet visar vi att vi har en hög ambitionsnivå. Nyfikenhet, nytänkande, nytta och närhet – så tolkar vi Linnés gärningar. Dessa begrepp kommer att vara Linnéuniversitetets ledord. Linnéuniversitetets symbol är hämtad från en av Linnés anteckningsböcker från skoltiden. Fortsättningsvis står det vackra majträdet f ör et t modernt, internationellt universitet i Småland. I Kalmar och Växjö finns sedan länge utbildning och forskning av hög kvalitet och med stort genomslag, nationellt som internationellt. Engagerade, kreativa och kritiskt tänkande studenter, forskare och medarbetare tar nu sikte mot framtiden. Mot nya idéer och nya möjligheter till samarbeten.

Linnéuniversitetet är en attraktiv och internationell kunskapsmiljö som odlar nyfikenhet, nytänkande, nytta och närhet.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Starta en diskussion på Facebook eller kommentera!

Du kanske även skulle gilla