Studera > utlandsstudier

Studera i Hong Kong - en ung och pulserande stad

Hongkong

Besök Hongkong som student och upplev en ny kultur i en ung och pulserande stad. Ta chansen genom utbytesprogram eller som visiting student. Läs mer om studier i Hongkong.

Av: Redaktionen
Lästid: 3 minuter
3 Maj 2018

DESTINATION HONGKONG – BLAND SKYSKRAPOR OCH PALMER

För den som vill läsa hela sin utbildning i Hongkong kan det vara hård konkurrens till de bästa universiteten. En möjlighet för den som vill studera en kortare tid vid universitet är de som har utbytesavtal med universitet i Hongkong. Kolla med ditt universitet om det finns avtal med något universitet i Hongkong. Fördelen med att åka via ett utbytesavtal är bl.a. att man slipper betala terminsavgift.

För den som inte kommer in på något utbytesprogram finns möjligheten att åka ett år till Hongkong som ”visiting student”, vilket brukar vara mycket lättare att komma in på. Undersök först med ditt egna universitet vilka kurser som de kan tänka sig att tillgodoräkna i examen i Sverige. Ett intyg på att du kan tillgodoräkna dig kurserna för en kommande examen i Sverige krävs ofta av universitetet i Hongkong (olika regler kan gälla mellan olika universitet, undersök vad som gäller vid det universitet du vill läsa vid). Om du läser enstaka kurser eller program i Sverige spelar ingen roll.

Hur som – kommer du till Hongkong finns allt.

Hongkong. En ung, pulserande stad full av energi

Detta är uppenbart för den som står på kajen i Tsim Sha Tsui och tittar ut över Hongkongs imponerande horisont av skyskrapor. De toppmoderna asiatiska resmålet som kombinerar exklusiv lyx med gammal historia och spännande kultur i en varm storstadsmiljö med skyskrapor, shopping, nattliv – och fina stränder.

Dessutom är detta en stad som har lyckats göra en konst av att klämma in sju miljoner människor i ett område på 1 000 kvadratkilometer. Med sitt tropiska klimat, vackra landskap, floder av elektronisk utrustning, fartfyllda nattliv och bra mat är Hongkong ett turistparadis. 25 miljoner människor åker hit varje år, till en stad som har några av de högsta skyskraporna i världen.

Läs även: Ska du studera utomlands? Nu har CSN skärpt reglerna

I SoHo - söder om Hollywood Road - hittar du världens största system av sammankopplade rulltrappor, en vibrerande pulsåder som knyter samman restauranger, kaféer, barer, inredningsbutiker och köpcenter. För modemedvetna är ett besök till Causeway Bay att rekommendera. Här är det främst unga människor som finkammar modebutikerna till sent in på kvällen. Den som förlorar sig själv i gränderna av teknikens paradis i Kowloon kommer även att finna vägen till intressanta restauranger i det kinesiska kvarteret och kan också passa på att ta ett dopp vid Stanley Beach.

Du som älskar tempo och rörelse kommer att älska Hong Kong som alltid är i full gång dygnet runt. Ta en guidad tur i staden och häpnas över de stora skyskraporna, hoppa av och upplev alla mysiga promenadstråk och butiker längs vägen. Här finns allt från supermoderna restauranger till matvagnar med lokal fisk. I hotellväg erbjuds både extrem lyx och prisvärda, bra vandrarhem. Ta färjan till Lamma, ön med charmiga gamla fiskebyar och stränder, och upplev en annan sida av Hong Kong. Big Wave Bay är en populär strand för både turister och kändisar. Utelivet i staden är prisvärt och du hittar barer och klubbar för alla smaker. Besök Hong Kong Museum of History för en bit äkta kinesisk historia eller upplev den fina naturen vid vandringsleden Tai Po Trail, eller i Kowloon Park och Victoria Peak, två vackra utsiktsplatser. Hong Kong är bland de bästa städerna i världen när det gäller shoppingutbud, både sett till kläder och elektronik. Här finns stora varuhus du kan ta dig an i flera dagar och mysiga små privatägda butiker med riktiga fynd. Gör sedan ett besök på den nattliga marknaden vid Temple Street och shoppa allt från klockor och antikviteter till goda téer och nudlar.

Hongkong är helt enkelt ett äventyr.

Nu kanske du är intresserad av att hitta utbildningar och kurser inom utlandsstudier?

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Starta en diskussion på Facebook eller kommentera!

Läs vårt onlinemagasin

Du kanske även skulle gilla