SHEIN
Sponsrad

Unik utbildning till Socialpedagog ger efterfrågad kompetens

Birka Folkhögskola
Av: Birka Folkhögskola
Lästid: 2 minuter
16 Jun 2022

På Birka Folkhögskola startar en ny unik utbildning till Socialpedagog i augusti i år. Utbildningen är tvåårig med möjlighet att välja mellan två olika inriktningar: Socialpedagog med behandlingskunskap och Socialpedagog med fokus på ungdomsarbete och utomhuspedagogik.

Som socialpedagog stödjer du utsatta människor i olika åldrar i deras vardag med fokus på förbyggande och främjande arbete, både på individnivå och i grupp. Socialpedagoger är en efterfrågad yrkesgrupp på arbetsmarknaden. Birka folkhögskola har skapat en i Sverige unik utbildning till Socialpedagog där de studerande första året läser grundläggande ämnen som etik, lagstiftning och psykologi tillsammans i storklass, för att andra året välja en av två inriktningar: inriktning mot behandlingsmetoder eller mot ungdomsarbete och utomhuspedagogik.

“Genom den nya utbildningen kommer de studerande att få en bred kompetens i och med den gemensamma basen. Alla studerande får ta del av de olika momenten och får sedan en spetskompetens genom specialiseringen”, säger Johan Brånäs Verksamhetsledare på yrkesutbildningarna på Birka Folkhögskola.

Till skillnad från många andra utbildningar till Socialpedagog är utbildningen på Birka mycket praktiskt inriktad och de studerande kommer att kunna omsätta den teoretiska kunskapen i övningar och praktiska uppgifter. Oberoende av vilken inriktning som den studerande väljer så kommer de att få träna bland annat ledarskap, utomhuspedagogik, individ- och grupputveckling och olika samtalstekniker.

“Utbildningen är upplevelsebaserad och ger de studerande den senaste kunskapen och forskningen inom ämnet”, säger Peter Nääs, lärare på yrkesutbildningarna på Birka Folkhögskola och fortsätter: “Du kommer att få utveckla din förmåga att bygga relationer, samtidigt som du får en möjlighet till utveckling och insikt om din egna förmåga.”

Utbildningen till socialpedagog ger dig en bred kompetens där du kan arbeta inom många olika verksamheter, exempelvis inom skolan, behandlingshem, LSS-boende, kriminalvård, barn- och ungdomsvård eller socialpsykiatrin.

Birka Folkhögskola är stolta medlemmar i BALSAM, Nätverket för Yrkesutbildningar i Socialpedagogiskt Arbete!

Läs mer om utbildningen till Socialpedagog här

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Starta en diskussion på Facebook eller kommentera!

Läs vårt onlinemagasin

Du kanske även skulle gilla