Studera > studieval

Vad ska jag plugga?

Unsplash
Av: Utbildningssidan.se
Lästid: 3 minuter
17 Mar 2022

Vad ska jag plugga? Det är en fråga många ställer sig just nu. Efter studenten är det många som väljer att ta ett sabbatsår för att jobba ihop lite pengar, resa utomlands och upptäcka världens alla hörn, men också för att ta reda på vad man egentligen vill göra efter gymnasiet.

Antalet utbildningar har exploderat de senaste åren, vilket inte gör det enklare för varken dig eller dina kompisar att göra ett val. Liksom shit, det du väljer påverkar ändå hela din framtid. Tur att du kan ändra dig på vägen. Vet du däremot inte riktigt vad du vill studera är det en bra idé att inte ställa dig frågan ”Vad vill jag bli?” utan frågan ”Vilka problem vill jag lösa?”.

Utbildningssidan.se kan du söka och jämföra bland över 9000 utbildningar från över 1400 skolor och utbildare inom Sverige eller utomlands. Låter det mycket? Lugn, du kan välja att utforska olika utbildningstyper efter vad som passar just dig. Är du mer intresserad av det praktiska än det akademiska - läs en yrkesutbildning! Vill du kombinera plugget med ditt jobb? Läs en distansutbildning!

Oavsett var du är i din resa kan du med Utbildningssidan få hjälp på vägen. Du kanske behöver läsa upp betyg, ja då finns vuxenutbildning och allmän linje på folkhögskolor som även förbereder dig för studier på en högre nivå. Känner du att du vill testa på att kombinera studier med ett år utomlands, kolla in utlandsstudier!

Hur använder du söktjänsten?

Utforskar du utbildningar får du förslag på utbildningar från bland annat folkhögskolor, yrkeshögskolor och distansutbildningar. Du kan sedan bestämma vilken utbildning du är intresserad av, var i Sverige eller om du vill läsa på distans.

Matchmail

Oavsett om du söker efter rätt utbildning eller om du vill vänta med att plugga vidare så kan du få inspiration och tips på utbildningar och kurser som passar dig. Förhoppningsvis kan du genom sidan få hjälp till att hitta alternativ till din fråga ‘Vad ska jag plugga?’.

På Utbildningssidan.se kan du snabbt, enkelt och helt gratis skapa en profil och signa upp dig på tjänsten Matchmail. Du får förslag på utbildningar eller kurser anpassade efter dina intressen och din behörighet, så du enklare kan ta nästa steg i sökandet.

Är du nyfiken på vad en utbildning kan leda till för jobb i framtiden? Vi har samlat över 560 yrkesbeskrivningar. Det kan handla om allt från vilket jobb du kan få tack vare din utbildning, vilken lön du kan förvänta dig eller hur en vanlig dag ser ut samt framtidsutsikterna för just det området. Du får även reda på hur du går tillväga och vilka utbildningar som finns om du vill arbeta med det i framtiden.

Vi ses på Utbildningssidan!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Starta en diskussion på Facebook eller kommentera!

Du kanske även skulle gilla