Sponsrad

Välkommen till någon av Region Värmlands fem folkhögskolor

Region Värmland
Av: Region Värmland
Lästid: 3 minuter
1 Jan 2024

Studier på folkhögskola ger förutsättningar för kreativitet och personlig utveckling. På någon av Region Värmlands fem folkhögskolor hittar du ett hem, en mötesplats som skapar sammanhållning och en möjlighet att förbereda dig för framtiden genom ett brett urval av allmänna och särskilda kurser. Här kan du lära dig ett yrke och gå direkt ut på arbetsmarknaden, läsa in grundskolan eller gymnasiet för att söka vidare till högre studier eller fördjupa dig i ditt intresse. Här finns förutom allmän kurs också utbildningar inom film, skådespeleri, konst, natur, spel, turism, musik eller hantverk.

Fem skolor med fem olika profiler

Vi har olika profiler men en sak har alla skolor gemensamt – vi utgår från dina kunskaper, erfarenheter, behov och drömmar i samma hjärtliga miljö oavsett vilken skola du väljer. Här skapas gemenskap och nya vänner för livet.

Region Värmland

Kyrkeruds folkhögskola i Årjäng och Säffle

Välkommen till konstskolan i Värmland. Här finns det möjligheter att utvecklas inom en mängd olika konstformer. Här kan du arbeta med måleri, textil, keramik, konstgrafiska tekniker, foto och skulptur. Vi har också allmän kurs och ett stort utbud av korta sommarkurser varje sommar.

Ingesunds folkhögskola i Arvika

Ingesunds folkhögskolas huvudinriktning är musik. Är du redo för yrkeslivet och vill profilera dig eller förbereda dig för högre musikstudier kan du välja någon av våra specialutbildningar. Du kan också studera hantverk, läsa in dina gymnasiebehörigheter på allmän kurs eller studera svenska som andra språk. Allt i en vacker och inspirerande miljö.

Molkoms folkhögskola i Molkom, Filipstad och Karlstad

Hos oss kan du äta gott, må gott och skapa din framtid med proffsiga studier. En skola med internationell profil och fokus på film, skådespeleri och hälsa. Här kan du också läsa animation och allmänna kurser.

Kristinehamns folkhögskola i Kristinehamn

Är du en gamer har vi spelutbildningen för dig, både som särskild kurs och allmän kurs. Hos oss kan du studera för att skaffa grundskole- eller gymnasiebehörighet, utifrån dina förutsättningar och inom flera intresseområden. Vi har även en fritidsledarutbildning med specialpedagogisk inriktning för dig som vill göra skillnad för andra.

Klarälvdalens folkhögskola i Stöllet, Hagfors, Sunne och Södra Viken.

Studiero mitt i naturen. Här kan du fördjupa dig i ditt intresse inom natur, skog, självhushållning, turism eller vård och omsorg. Klassrummet är både skolan och skogen. Vi har också allmän kurs.

Region Värmland

Studier utifrån dina egna villkor genom allmän kurs och förberedande kurser

Bo, studera och utvecklas i Värmland medan du läser klart grundskolan eller gymnasiet. Att studera på folkhögskola innebär utveckling på flera sätt.

Vi anpassar våra allmänna kurser och andra förberedande kurser utifrån dina behov, erfarenheter och kunskaps- och språknivåer. Flera av våra kurser är också riktade till dig som har svenska som andraspråk, dig som har en NPF-diagnos och till dig som behöver hjälp och rutiner i dina studier. Alla folkhögskolor erbjuder generell allmän kurs, collegeåret och Studiemotiverande folkhögskolekurs (SMF). De olika inriktningarna på allmän kurs och andra förberedande kurserna ser olika ut på de olika skolorna.

Vad innebär folkhögskolestudier i Värmland?

Att gå på folkhögskola är ett steg till vidare studier, arbete, fördjupning inom ditt intresse och personlig utveckling. Studierna innebär stor frihet och självständighet och formas tillsammans med deltagarna, vilket stärker engagemanget och motivationen.

Något som utmärker folkhögskolan är samtalet och ditt eget aktiva deltagande i gruppen. Vi strävar efter mindre och sammanhållna studiegrupper och ofta studerar du ämnesövergripande i projektform med både praktiska och teoretiska inslag.

Du har även möjlighet att bo på internat när du studerar hos någon av våra fem folkhögskolor. 

Var i Värmland hör du hemma?

Läs mer om alla fem skolor på regionvarmland.se/folkhogskolor

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Starta en diskussion på Facebook eller kommentera!

Läs vårt onlinemagasin

Du kanske även skulle gilla