bic
Sponsrad

Vill du arbeta och utbilda dig inom vård och omsorg?

Runö Folkhögskola
Av: Runö Folkhögskola
Lästid: 2 minuter
28 Jun 2021

Vill du göra skillnad på riktigt?

Vill du arbeta och utbilda dig inom vård och omsorg?

Behöver du läsa mer svenska?

Introduktionskurs Vård och omsorg – Allmän kurs, 1 år

Nu startar Runö folkhögskola en ny kurs för dig som vill jobba och utbilda dig inom vården men som även behöver lära dig mer svenska. Du studerar både svenska och vårdkunskap, och efter kursen kan du studera på utbildningar på gymnasienivå som Undersköterska.

Introduktionskursen Vård och Omsorg läser du vårdkunskap där du lär dig om hur kroppen fungerar, om hälsa, sjukdomar och om hur man bemöter människor i vård och omsorg. Du läser också svenska för att nå behörighet i svenska som andraspråk på grundläggande nivå och samhällskunskap. Du kommer att öva på svenska som man behöver nära man arbetar i vården. Du kan också välja att läsa matematik och engelska på den nivå du behöver.

Vi arbetar både enskilt och i grupp och du får på många olika sätt visa dina kunskaper, till exempel genom skriftliga inlämningar, diskussioner och muntliga presentationer. Vi pratar, läser och skriver svenska. Du lär dig också vårdsvenska – ord du behöver i vården . Vi lär oss vårdkunskap på grundläggande nivå

Studiebesök och praktiska övningar

Vi gör studiebesök i olika verksamheter och möter flera olika vårdyrken. Vi gör praktiska övningar så som omvårdnad, hjärt-lungräddning, kontrollera blodtryck och sköta om sår. Vi tränar på hur man kommunicerar med människor och på ett bra sätt , vad är rätt och fel?

Efter kursen kan du prata och förstå det svenska språket betydligt bättre. Du har praktiska och teoretiska kunskaper om vård och omsorg. Du kan fortsätta studera till undersköterska eller annat jobb inom vård och omsorg. Studierna kan leda till motsvarande grundskolebehörighet. Det betyder att du kan gå vidare och läsa kurser på gymnasienivå.

Läs mer om kursen på vår hemsida

Fakta Introduktionskurs Vård och Omsorg

Kurstid: 2021-08-16 till 2022-06

Kursplats: Runö folkhögskola, Hälsobrunnsgatan 10

Studietakt: heltid

Kostnad: 1600kr/ läsår

Antagningsvillkor: SFI C eller motsvarande kunskaper

Kurslängd: 1 år

Studiemedelsberättigad: ja

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Starta en diskussion på Facebook eller kommentera!

Läs vårt onlinemagasin

Du kanske även skulle gilla