cady
Sponsrad
GTV
Av: GTV
Lästid: 3 minuter
26 Okt 2022

Vill du jobba med TV-produktion?

Läs till TV-produktionsspecialist på GTV!

GTV eller Gamleby som branschen säger är en Yrkeshögskoleutbildning som utbildar dig till TV produktionsspecialist. Den är på 2 år och efter examen så är du redo för arbete inom TV-produktion. Utbildningen ligger i Gamleby och är på heltid, det finns boende dels på Gamleby Folkhögskola men också i studentkorridor som drivs av Västerviks kommunala bostadsbolag. Kursen ger dig 400Yhp och den är CSN-berättigad.

GTV - En pigg 30-åring!

Vår utbildning har funnits i olika skepnader i mer än 30 år! Många av våra tidigare studerande är verksamma i branschen, det märks genom representationen i svenska TV-produktioner, där finns det nästan alltid en medarbetare som studerat hos oss. De är våra ambassadörer ute i arbetslivet. Därtill har många av våra föreläsare börjat sin utbildning hos oss.

Personlig utveckling

På GTV kommer du att möta likasinnade. Du kommer ställas inför nya utmaningar och här bygger du upp ditt första nätverk tillsammans med andra som älskar att arbeta med TV. Hos oss får du möjlighet att upptäcka och utveckla dina starka sidor, skaffa dig kunskaper och erfarenheter som behövs för att få ett arbete inom TV-produktionen.

GTV - en stimulerande mötesplats

Till GTV kommer studerande från hela Sverige, alla med olika bakgrund och förutsättningar. Det som alla har gemensamt är att de vill börja arbeta med TV. Arbetet är kreativt på många sätt, kanske hamnar du efter examen på en TV-kanal eller ett produktionsbolag. Kanske blir du anställd eller så arbetar du som egenföretagare. Kanske kommer du arbeta med nyheter eller med TV-serier. Kanske livesänder du sport eller nöjesprogram. Kanske sitter du med i en produktionsledning för ett TV-program. Hos oss får du prova alla de olika rollerna innan du bestämmer dig för i vilken riktning just du ska ta. Möjligheterna är många efter en avslutad examen.

Utbildningen för dig som vill jobba med TV-produktion

GTV Gamleby läser du YH-utbildningen TV-produktionsspecialist. Det är en 400 poängs kurs (Yhp) och den är en bred utbildning som löper under 2 år. Du får prova alla olika yrken som finns i en TV-produktion. Dessutom lär vi ut grundkunskaperna som krävs för att kunna arbeta i TV-branschen och i ett produktionsteam.

LiA ute i branschen

Första året läser du kurser i Gamleby. Andra året har du Lärande i Arbete (LiA), det vill säga praktik, och den genomförs på ett TV produktionsbolag. Där får du möjlighet att fördjupa dig inom ditt intresseområde och knyta nya kontakter. Praktiken utgör en tredjedel av TV-utbildningen. Andra året genomför du även ett examensarbete.

En utbildning med hög kvalité

Föreläsningar och praktiska övningar varvas om vartannat och sker under realistiska förhållanden. Vår teknik och vårt arbetssätt ska likna det som är ute i branschen, därför är också skolans två studios utrustade med samma teknik som de stora produktionsbolagen använder sig av.

Alltid öppet

Som student har du tillgång till skolans utrustning och lokaler dygnet runt. Undervisningen sker med gruppövningar och föreläsningar. Redovisning och analys av övningar och arbetsuppgifter sker både i grupp och individuellt. Kursernas svårighetsgrad ökar under utbildningens gång och det är du som student som har ansvar för dina studier. Det är därför viktigt att du är beredd att ta egna initiativ och har en förmåga att samarbeta.

Vår vision - ett arbete åt dig!

GTVs vision är att ge varje individ möjlighet att, i gemenskap med andra, växa och utvecklas som människa och efter ett par års studier hjälpa till med att få ut så många som möjligt ut i arbete. I uppdraget som en yrkeshögskola skall vi se till att våra studerande matchar de arbetstillfällen som produktionsbolagen erbjuder efter examen. Statistiken visar att det stämmer.

Välkommen till oss på GTV!

info@gtvgamleby.se - 0493 13119 - www.gtvgamleby.se

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Starta en diskussion på Facebook eller kommentera!

Läs vårt onlinemagasin

Du kanske även skulle gilla