bic
Sponsrad
Trädgårsmästare
Av: Enköpings Kommun
Lästid: 2 minuter
26 Apr 2021

Vill du vara med och utveckla gröna miljöer? Plugga till Trädgårdsmästare

Vill du jobba med ett arbete i ständig utveckling, använda kreativt tänkande, praktisk kunskap och färdigheter där ditt intresse för växter får ta plats? Vill du jobba med utemiljöer och gröna näringar som den gemensamma nämnaren? Då är det här utbildningen för dig.

Utbildningen till trädgårdsmästare har funnits hos Yrkeshögskolan i Enköping sedan 2003 och har väldigt gott renomé bland arbetsgivare ute i branschen. Enköping är en väletablerad park- och trädgårdsstad vilket ger stora möjligheter att studera växter i sitt sammanhang och vad de kräver för att utvecklas på bästa sätt. Utbildningen ger specialiserade kompetenser inom växtkunskap, gestaltning, beskärning och trädvård, samt skötsel och de allra flesta går ut i arbete efter examen.

Ett moment som gör vår utbildning unik är att vi sedan 2007 låter studenterna skapa en serie idéträdgårdar som examensarbete. Trädgårdarna är väldigt uppskattade och mycket välbesökta av både Enköpingsbor och turistnäring. Arbetet med trädgårdarna från idé till färdig anläggning ger studenterna värdefulla erfarenheter inför kommande yrkesroller.

Ansök här!

Lärande i arbete (LIA)

Vi vet att chansen till jobb ökar genom yrkeserfarenhet. Under utbildningen får du även undervisning genom lärande i arbete (LIA). LIA ger dig praktisk erfarenhet och färdighet av att arbeta inom yrkesrollen ute på olika arbetsplatser. Många studenter bygger ovärderliga nätverk inom branschen under sina LIA-perioder och i många fall resulterar LIA i anställning efter avslutad utbildning.

Trädgårdsektorn expanderar kraftigt och behovet av arbetskraft är mycket stor. Efter avslutad utbildning är du utrustad med aktuell och efterfrågad yrkeskunskap som ger dig mycket goda möjligheter i arbetslivet.

Studiestart: 28 feb 2022 (ansökan öppen till den 31 aug)

Nivå: Eftergymnasial nivå

Omfattning: 400 poäng (2 år)

Studietakt: 100%

Ort: Enköping

Platser: 30

Kostnad: Utbildningen är avgiftsfri samt studiemedelsberättigad

Ansök här!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Starta en diskussion på Facebook eller kommentera!

Läs vårt onlinemagasin

Du kanske även skulle gilla