SHEIN
Studera > studentintervjuer

Intervju med Ingrid - Interaktionsdesign, Nackademin

Intervju med Ingrid Hagewald, som läst Interaktionsdesign på Nackademin Yrkeshögskola i Solna

Av: Redaktionen
Lästid: 3 minuter
23 Apr 2013
Intervju med Ingrid som gick Interaktionsdesign på Nackademin

Är du intresserad av det digitala men även av människor? Utbildningen till interaktionsdesigner har stora framtidsmöjligheter! Ingrid läser interaktionsdesign på Nackademin, läs hela intervjun.

code-girl-helps-boy

Varför valde du att söka till interaktionsdesigner?

— Jag valde att söka för att det var en bred utbildning som erbjöd många olika saker. Jag var ute efter att lära mig om flera olika saker och det här var den enda utbildningen som erbjöd det jag ville läsa om.

Vad var antagningspoängen när du sökte?

— Det fanns inga antagningspoäng utan man skickade in arbetsprov och betyg från tidigare utbildningar för att visa vad man kunde.

Vilka kurser har du läst?

— Webbprogrammering, Flash & Actionscript, HTML & CSS, olika grafik kurser, Användbarhet och Projektmetodik bland annat.

Vilka kurser har varit roligast?

— De olika programmeringskurserna har varit roligast för att dem var en utmaning och det kändes som att det man fick med sig från kursen var viktigt och användbart.

Finns det någon kurs du behövt pina dig igenom?

— Ja det har funnits vissa kurser som varit tråkiga men det har inte varit innehållet utan snarare läraren som gjort det värre. Det har inte varit någon kurs som varit för svår.

Har du haft någon praktik under utbildningen?

— Vi har sammanlagt haft 20 veckors praktik fördelat på 2 år.

Hur har studietakten varit, har du hunnit göra något annat än att plugga de här 2 åren?

— Jag har haft en lite längre resväg till skolan än andra och jag har känt att jag inte riktigt haft tid att jobba vid sidan av. Men det är en heltidsutbildning så man har ju haft saker att göra och sen hänger ju mycket på en själv att man kan plugga mycket på egen hand.

Vad tycker du om utbildningen i helhet?

— Den var bra men kanske lite för spretigt. Det hade varit bra om man år 2 hade fått valt ett område att fördjupa sig inom.

Vad för slags jobb kommer du kunna söka när du avslutat din utbildning?

— Man kan söka många olika jobb beroende på vad man valt att intressera och rikta in sig på. Man kan söka jobb som Front-end utvecklare, Back-end utvecklare eller som ren Interaktionsdesigner som jobbar med användbarhet.

Hur ser dina framtidsplaner ut? Vilket är ditt drömjobb?

— Nu vill jag ha ett jobb och komma ut i arbetslivet på riktigt. Efter att ha pluggat länge så är man taggad på att jobba och tjäna pengar och använda sig av sina kunskaper.

Nu när du snart är färdigutbildad… hur ska du fira examen?

— Vara glad över min examen och fira!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Starta en diskussion på Facebook eller kommentera!

Du kanske även skulle gilla