cady
Karriär > motivation

Har du brist på motivation?

Bli din egna motivation

Mörka långa dagar är något som oftast kännetecknar årets första månader. Vi är lite tröttare än vanligt och har inte riktigt fått tillbaka motivationen. Känner du igen dig? I sådana fall har vi idag de perfekta punkterna som hjälper dig.

Av: Redaktionen
Lästid: 3 minuter
13 Mar 2018

Mörker, kyla, långa dagar och massvis av jobb eller studier får denna tid på året oftast att kännas lite mindre rolig. Saker sker mer på rutin och vi går runt som programmerade robotar och längtar efter bättre tider. Många av oss längtar nu efter sommaren och varmare tider.

7 tips för ökad motivation

1. Börja dagen i tid
Även om du inte är morgonpigg är det värt att ta sig upp på morgonen. Genom att gå upp i tid blir dagen mer effektiv och du får mycket mera gjort. Plugga, städa eller träna på morgonen så får du mer tid att umgås med nära och kära efter skolan/jobbet.
Används dygnets timmar väl!

2. Omge dig av människor i samma situation som dig
Att plugga, träna eller jobba tillsammans med personer som har samma mål som dig själv skadar inte. Ni kan genom varandra hitta motivation och dela med er av olika tips. Bra fokus och ambition smittar av sig!

3. Hitta en balans
Att ha en balans i livet är viktigare än vad man kan tror. Ingen är supernova och klarar av allt utan att vila. Var inte för sträng mot dig själv och unna dig både ledighet och nöje. Ibland kommer man att vara tvungen att tacka nej till roliga fester & middagar för att prioritera plugg eller jobb.

Likaså kommer det att komma dagar när man måste få ha det roligt och slappna av, även om man inte är helt i fas och har en del att ta tag i.

4. Dela upp ditt arbete
Har du en hel lista att bocka av? Då är det bästa tipset att dela upp listan. Prioritera det viktigaste och bocka därefter av punkterna en efter en. Planera in dina uppgifter efter hur veckan ser ut. Är det t.ex. ett visst par sidor i matteboken du ska räkna? Dela då upp antalet sidor du måste räkna per dag för att vara klar i tid. Orkar du mer en dag är det bara en bonus då du blir klar tidigare.

5. Sätt upp små mål
En punkt vi alltid återkommer till är att sätta upp mål och muta sig själv.
En plan över ditt arbete och dina studier med ett mål gör oss mer motiverade. Bestäm en tid eller ett antal uppgifter du ska göra och låt dig sedan scrolla igenom Instagram, ta en fika, träna eller slösurfa en stund. Målen behöver inte alltid vara stora bara något som du själv tycker är kul och får dig att tänka på annat än det du håller på med.

6. Sätt upp större mål
Ett eller flera mål att längta efter kan få tiden att gå fortare. Boka in en heldag på spa, en roadtrip eller en resa. Ett större mål som får dig motiverad och ger dig något att längta efter.

7. Underlätta för dig själv
Ibland är inte alltid böcker det bästa sättet att lära sig nya saker. Vi lever idag i ett samhälle med massvis av olika inlärnings förutsättningar som Google, filmer, Youtube, ljudböcker och podcaster. Utforska alla olika inlärningskanaler och upptäck nya sätt att studera och arbeta.
Både jobb och studier blir roligare med lite avbrott från det traditionella och vardagliga!

Nu kanske du är intresserad av att hitta utbildningar och kurser inom din drömbransch?

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Starta en diskussion på Facebook eller kommentera!

Du kanske även skulle gilla